REFERANDUM SONUCU

A -
A +
Seçmen, nisan ayının ikinci yarısında sandığa gidecek. Bu defa mahallî veya umumi seçimler için değil Anayasa'da yapılan 18 Maddelik değişiklik için "evet" veya "hayır" diyecek. Bundan böyle vatandaş, gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi yaşadığı çevre veya devlet hayatıyla alâkalı olarak gerektiği zaman devreye girebilecektir.
Halk oylamasında AK Parti ve MHP "evet", CHP ve HDP "hayır" diyecekler. 1 Kasım 2015 Seçimlerinde AK Parti yüzde 49.5, MHP yüzde 11.9 oy aldığına ve iki partinin oy toplamı küsuratıyla beraber yüzde 62'ye yaklaştığına ve  sn Cumhurbaşkanı da 51.79'la seçildiğine göre sandıktan "evet" çıkacağı kesindir. Başka hiçbir ihtimal mevcut değildir.
"Bir kısım AK Parti seçmeni ve bir kısım MHP seçmeni hayır diyecek" fısıltıları kara propagandadır. Arkasında terör örgütleriyle emperyalist ajanlık faaliyetleri vardır. AK Parti seçmeniyle alâkalı olanlar kat'iyyen doğru değildir. MHP için belki çok küçük bir fire düşünülebilir. Fakat bu parti teşkilatı da kaybı asgariye çekmek için yüksek gayret sarf edecektir. Üç hilalin bir lider ve dâvâ partisi olduğu unutulmamalı. MHP gönüldaşları, partisi hakkında FETÖ örgütü üzerinden emperyalist operasyonlar yapılmak istendiğinin ve bu oyunları Devlet Bahçeli'nin iradeli ve omurgalı bir duruşla bozduğunun farkındadır. Sn Bahçeli, Anayasa değişikliğine dair şöyle demişti. Bu tesbit, MHP'nin referandumda da en önemli gerekçesidir:
-Devletin ayağa düşürülmemesi, milletin arada kaynayıp gitmemesi, vatanın hür ve bağımsız olarak devamı için müdahale gerekiyordu...
MHP lideri, aynı konuşmada dâvâ arkadaşlarıyla ülkücü kisvesine bürünmüş olanlar arasındaki farka da dikkat çekmişti.
Bu itibarla AK Parti ve MHP'nin "evet" oyları her hâl-ü kârda yüzde 60'ın üzerinde görünmektedir. Hâlbuki buna tesir edecek daha başka unsurlar da mevcut. Bu iki partinin oylarında artış vardır. Ayrıca seçme yaşına gelmiş yeni seçmen devreye girmiştir. Daha da kesin olansa CHP oylarındaki nisbî, HDP oylarındaki çok yüksek düşüştür. Hizmet için tahsis edilmiş telefonun kullanılmasındaki büyük suiistimal CHP için ağır darbe olmuştur. CHP'de yüzde 1-2, HDP'de ise en az yüzde 5 oy kaybı olduğu kanaatindeyiz. HDP taban kaybetmiştir. Bu partinin başkanları, vekilleri belediye başkanları içeri alınıyor ama 3 partili 30 metre yürümüyor. Bu sebeple CHP ve HDP'den en az yüzde 6'lık bir oy geleceğini düşünüyoruz. Bu rakam AK Parti ve MHP toplamıyla buluştuğunda ibre yüzde 68'i göstermektedir. Yüzde 3'ü yanılma payı kabul edilse dahi geriye yine yüzde 65 kalmaktadır.
Kanaatimiz o ki  Anayasa için yapılacak halk oylamasından yüzde 65'in biraz altında veya biraz üstünde bir "evet" oyu çıkacaktır. Azîz milletimiz, aklı selîm ve basiret sahibidir. Yapılan hizmetleri görüp dua etmektedir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde kurulacak hükûmet sisteminde icraat ortaklığı kurulacağının da farkındadır. 3 Kasım 2019'dan sonra Hükûmette sadece AK Partililer değil MHP'liler de bakan olabilecektir.
Bütün bu gerçeklere rağmen hem AK Parti ve hem MHP asla ihmalkâr davranmamalıdır. Yabancı ve yerli bütün şer odakları bu iki buçuk ay içinde her türlü silah, yalan ve iftiralarıyla saldıracaklardır. Hedefleri zar-zor elde edilmiş bir "evet" farkıyla memleketi seçime sürüklemektir. Ham hayal, onların gıdası olsa da tedbirde kusur edilmemeli.
Diğer taraftan; referandumun 23 Nisan'da yapılması teklifimizi bir kere daha tekrarlıyoruz. 23 Nisan 2017 Pazar, TBMM'nin kuruluş sene-i devriyesidir. Ayrıca, o gece Mi'rac kandilidir. Mi'racın mânevî bereketiyle sabah millet, gece ümmet vazifemizi yaparız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.