EVET OYLARI, YÜZDE 65'LERDE SEYREDER

A -
A +
16 Nisan'da milletin re'yine müracaat, 15 Temmuz'un oylamasıdır, Kartalların, darbeci ve bölücü kuzgunlara fırsat vermemesidir.
Devlette çift başlılığın ortadan kalkması, devleti topallatan koalisyonların tarih olması, yasama, yürütme ve yargının kendi işine bakması, kimsenin lâyüsel yani sorumsuz olmaması, icra erkinin başındaki kişi olan Cumhurbaşkanlarının yaptığı, ettiği veya yapmadığı mükellefiyetlerinden dolayı hesap vermesi ve toplamda Türkiye'nin istikrarı, kalkınmayı ve hedeflerine varma sür'at ve sağlamlığını ve kalıcı iç barışı yakalaması demektir. 
Böyle bir devlet, ayakları üstüne doğrulur ve dosta güven, düşmana da çekinme hissi verir. Milletimiz bunun idrâk ve şuurundadır. Biz, milletimizin ârif tarafına, basiretine ve aklıselimine eksiksiz itimat etmekteyiz.
Bir kısım anketçiler, bu defa çok fena yanılabilirler. Referandum veya daha yerli bir ifadeyle milletin re'yine müracaatta çıkacak "evet" oylarının yüzde 65'lerde seyredeceğini düşünmekteyiz.
İstatistikler, asılsız çıkabilir ama matematik yalan söylemez. Biz, burada matematik hesabı gözler önüne sereceğiz:
1-Sn Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanlığına seçilmiştir. Sn Cumhurbaşkanının "15 Temmuz İşgal ve İhanet Gecesi"nde ortaya koyduğu cesur ve yiğit duruş sebebiyle bu yüzde 52 en az yüzde 55'leri bulmuştur. Cumhurbaşkanı o gece kendisine yapılan teklifler üzerine Muğla Bodrum'dan en yakın diğer ülkelere geçseydi, darbeciler muvaffak olmuş, memleket kan gölüne dönmüş olurdu. Bir asır geriye giderdik. Seçmen bunun farkındadır. Zira daha darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde kara propaganda işlemeye başlamıştı. Sn Erdoğan için "Almanya'ya kaçtı", "İran'a kaçtı", "Katar'a kaçtı" diye halkı mânen çökertecek yalanlar havada uçuşmaya başlamıştı. Bundan dolayı insaf sahibi olan herkes Cumhurbaşkanının hakkını teslim etti. Hak teslim edenler, sandıkta da desteklerini verirler.
2-MHP parti olarak "evet" demektedir. Bir kısım MHP'li veya eski MHP'liler ise "hayır" diyor. Bunların sayısı olsa olsa yüzde yarımla 1.5 arasındadır. Daha fazla çıksa bile "evet" diyecek Ülkücü oyu yüzde 10'dan aşağı düşmez. MHP, lider partisidir. Lider de 15 Temmuz'un diğer kahraman isimlerinden biri olan sn Devlet Bahçeli'dir.
MHP'nin asgari yüzde 10'u, Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin yüzde 55 oyu ile buluşunca rakam, yüzde 65 olur.
4-Asker, Polis, Korucu ve İstihbarat, 15 Temmuz'dan sonra doğu ve güneydoğuda destanlar yazmaktadır. Hür iradesiyle baş başa kalan bölge insanı, HDP'den desteğini çekmiştir. HDP oyları Kürtçü oylardan ibaret kalmıştır. Bu sebeple bölgeden ayrıca yüzde 5 "evet" oy beklenebilir.
Hesapta da görüldüğü gibi evetler yüzde 70'leri bulmaktadır. Buna rağmen bu yüzde 70'in yüzde 5'ini yanılma payı kabul edebiliriz. Şu da sorulabilir:
-AK Parti, silme "evet" mi diyecektir?
Bize göre aynen öyle.
Ama muhtemel fireleri yanılma payı dediğimiz o yüzde 5'e dâhil edebiliriz. Bu itibarla bir ay evvel bu sütunda yazdığımız ve ekranlarda da tekrarladığımız tahminimizi bugün bir kere daha yazıyoruz:
16 Nisan akşamı YSK'nın açıklayacağı "referandum" denilen halk reyindeki evet oyları, biraz altı ve biraz üstü ile yüzde 65'lerde seyredecektir.
Niçin?
Bunun gerekçesini makalenin girişinde izah ettik. Ayrıca bir de mutlak sebep var. Sevgili Peygamberimiz -aleyhi's selâtü ve's selâm- şöyle buyurmaktalar:
-Benim ümmetim, bâtılda ittifak etmez.
Bu asîl millet, şüphesiz ki O'nun ümmetidir.
O'nun sevdâlısıdır.
O'nun Sancağı'nı taşımayı şereflerin şerefi  telakki etmektedir. Bu millet -bildiğimiz kadarıyla- bâtılda hiç ittifak etmedi. Bâtılda ittifak etmediği için 15 Temmuz gecesi bir merkezden yönetilmiş gibi meydanlara, köprülere, kışlalara koşarak, tankların üstüne çıkarak silahlı eşkıyayı imân gücüyle bozguna uğrattı. 
16 Nisan'da sandığa gidecek olanlar işte bu millettir. 
16 Nisan Şöleni, şimdiden kutlu olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.