ORTADOĞU KUŞATMASI

A -
A +
Zihinlere zerk edilmiş hüküm bellidir. Az sonraki cümlemiz üzerine bazıları, "BBC, bağımsız yayın kuruluşudur" diyebilirler. Hatta o cümlenin tamamı, "İngiliz bağımsız yayın kuruluşu BBC" şeklindedir.
BBC, ABD'yi zora sokan bir yayın yaparak DEAŞ'ın ABD ve PYD'nin koruması altında Rakka'dan çıktığını belgeledi. Haberde 250 terörist, ağır silahlarıyla birlikte kendilerine korumalık yapanların himayesinde Rakka'dan ayrılıp kayboluyordu.
İngiltere'nin resmî televizyonu BBC, tam müttefikleri ABD'yi zora sokacak bir yayın yapar mı? Yapmaması lazım lâzım. Ancak böyle bir yayın da ortada.
Bölgemizde 21. asrı şekillendirecek çok dikkat çekici olaylar cereyan ediyor. Mes'ud Barzani, Türkiye ile dost biliniyordu. Bugün görülmekte ki niyeti ve safı farklıymış. Kuzey Irak'taki referandum sonrası ortaya çıkan krizi Ankara iyi yönetti. Beklenti, Kerkük ve Musul'a müdahaleyken Ankara, Bağdat merkezî idaresini muhatap aldı. Böylece batının Kuzey Irak üzerinden kurmak istediği tezgâh çöktü. Hem oyun bozuldu ve hem de Irak'la Türkiye dostluğu, çakıl taşlarından ayıklandı. Erbil'deki oyunu çökertmek Fırat Kalkanı'nın devamıdır. Büyük Kürdistan-Büyük İsrail-Cüce Kürdistan niyeti hüsrana uğramıştır.
İlk günden itibaren Türkiye'nin yerli kalemleri "DEAŞ, bir Müslüman teşkilat değil, haçlı dünyasının paralı askerleridir" diye defalarca yazdık. Nitekim bugün BBC yoluyla dolaylı biçimde ikrar edilmektedir ki o dediklerimiz doğrudur ve adı geçen örgüt haçlı dünyasının malıdır. Böylece şu manzara çok rahat görülmektedir. PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ haçlı dünyasının Ortadoğu’daki kollarıdır. Bu kollar, ahtapotun kolları gibidir. Zehirli saldırılara rağmen haçlı işgaline fırsat verilmemiştir.
Türkiye:
-DEAŞ tuzağına düşmedi.
-Kuzey Irak'taki referandum tuzağına düşmedi.
-Uçak krizi tuzağına düşmedi.
-FETÖ ihanetini püskürttü.
-Bugün dünyayı PKK'ya dar etmekte.
-PYD'nin hayallerini yıktı.
-"Kürt koridoru" adlı petrol yolunu kapadı.
-Birliğimize, dirliğimize, istiklâlimize ve istikbalimize taşeron örgütler eliyle yapılan saldırıları kırdı.
-NATO'yu ve stratejik müttefiklik kavramlarını birer vesayet kurumu olarak dayatmalara karşı şahsiyetini ve şerefini korudu.
Bilindiği üzere bugün "orta doğu" denen bölgenin cari haritası, devrin süper gücü İngiltere'nin 26 Nisan 1916'da Kut'ül Amara'da Osmanlı 6. Ordusu önünde bozguna uğraması üzerine 16 Mayıs 1916'da Britanya ve Fransa'nın mutabık kalmasıyla çizildi. Daha sonra Rusya da buna imza koydu.
ABD, II. Dünya Harbi sonrasından beri süper güç, 1989'dan beri de tek süper güçken yine de bir asır evvel şekillendirilmiş bir haritayı takip etme durumundadır. Washington, I. Körfez Harekâtından beri kendi haritasını çizmek istemekte ve fakat bugüne kadar dünyada girdiği her savaşı kaybettiği gibi bu bölgedeki her teşebbüsü de kaybetmektedir. Bu kayıpların arkasında mümkündür ki Amerika’nın aleyhine olarak Londra’nın cıva politikası da vardır. Yukarıda bahsettiğimiz BBC haberi üstü örtülü biçimde ABD'ye bir cürmü meşhut/suçüstü yaşatmak için yapılmış bir teşhir haberi olabilir.
Varılan günde gerçek şu ki, ihtilafın çapı yaygınlaştırılmıştır. Çok niyetli, çok taraflı, çok yanlı ve çok yönlü ihtilaf, sadece bizim güneyimizde olmaktan çıkartılıp saha genişlemesiyle İskenderun Körfezi-Basra Körfezi-Aden Körfezi üçgenine yayılmıştır. Riyad'a 4'e bölünmüş bir Suudi Arabistan haritası gösterilmiş ve iradesine el konmuştur. Kral ve veliaht el Halid'lerin telaş ve şaşırtıcı hareketleri bundan olsa gerek.
Bizlere zaman zaman "3. Dünya savaş çıkar mı?" diye sorulmakta.
Bunun iki cevabı var:
Şu yaşadıklarımız, yeni çağın kendine mahsus savaşıdır. Diğer taraftan biz, "Misâk-ı Millî'den vaz geçmeyiz!" diyorsak Türkiye açısından I. Dünya Harbi zaten kapanmamıştır. Ancak; o zaman Ankara için "ya Misâk-ı Millî veya Lozan Muahedesi!" gibi bir seçme zorluğu ortaya çıkmaktadır.
Bir asır önce adına "Ortadoğu" dedikleri topraklarımız, içeriden ve dışarıdan kuşatılmıştır. Hile, tuzak ve ihanetin her çeşidi gündemdedir.
Mücadele, kıran kırana seyretmektedir.
Kurtlar sofrasındayız.
Kurtlukta düşeni yemek esastır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.