BUSEVDA DAĞI

A -
A +
Arapçasıyla “Cebel-i Burseya”, Türkçesiyle “Burseya Dağı”, Kuzey Suriye’de Halep vilâyeti toprakları içindedir. 855 metre rakımlı bu dağ,  Azez Ovasıyla Afrin Çayı Vâdisi arasında yer alır. Dağlar ve ırmaklar, muharebelerde  son sözü söylerler. Dağlar susar, ırmaklar konuşur ve fakat son söz onlardadır. Zafer, sanki onların rızasına  bağlıdır. 90 bin yiğit Mehmed,  Allahüekber Dağlarını aşabilseydi Türk Ordusu, Turan ile buluşacak ve sonraki her şey o günkü ve bugünkü gibi olmayacaktı.
Zeytin Dalı Harekâtı, 20 Ocak 2018 günü  ikindi vakti içinde başladı..  Harekâttan 8 gün sonra 28 Ocak 2018 günü zafer, yine ikindi vakti içinde kazanıldı. Harekât, başladığında  ya ikindi ezanı okunmuştur veya o yörede ezanlar asr-ı sâni’de okunduğundan arzdaki harekâtla semâdaki Ezân-ı Muhammedî çakışmıştır.
Burseya Dağı’nın fethinde ise vakit, asr-ı evveldir.
Bidâyette ve nihâyette;  başlangıçta ve sonda; her iki hâlde de saatler, asr’dadır.
Müfessirler, tefsir âlimleri/Kur’ân-ı kerîm  yorumcuları, asr’a  “ikindi vakti” ve yüzyıllık zaman yani “asır”  mânâsını da vermişlerdir.  Afrin’e yönelen Zeytin Dalı Harekâtı ve Burseya Dağı zaferi Allahü teâlânın “ve’l asr…” diyerek üzerine yemîn ettiği asr vaktinde, ikindide başladı ve yaşandı. Değil mi ki Türk Bayrağı’nın Burseya Dağı’ndaki düşman kal’asına dikilmesi  asırlık, yüz yıllık hasretin neticesidir; bir kardeş kucaklaşmasıdır.
Bunların hiçbiri, hiçbir siyasetçi, devlet ricâli veya kurmayın aklı ve hiçbir hesap-kitabın eseri değildir. Bunlar, Fetih Sûrelerinin, Umredeki, gecedeki, seherdeki, asırdaki…. duaların, indi ilâhide, Allah katında kabulünün mübarek tecellisidir.
Bu sebeple biz dün, o dağa “BUSEVDA DAĞI” adını koyduk.
29 Ocak 2018 Günü Afrin hududundan yayın yapan TRT’nin usta sunucusu Fuat Kozluklu da yine bir asr vaktinde bu teklifimizi umumi efkârla paylaştı. Biz, dün  bu yazıyı  İstanbul’da bilerek ve isteyerek ikindi vaktine denk getirmediğimiz gibi Sn. Kozluklu da teklifimizi ilân ederken ikindiyi bilhassa beklememiş, yayın öylece akıp yerini bulmuştu.
Küllî irade, cüz’î iradeyi sevk ve idare etmektedir.
Ey Rabbim…
Bize güzel yazılar yaz.
Senin Habibin Sevgili Peygamberimizin -aleyhisselam- ordusu olan bu millet, nice şanlı zaferlerden sonra 1683’teki Viyana kaybından bu yana gülemedi. O’nu güldür ya Rabbi! Bu millet, senin ve Habibinin adının yer aldığı şanlı Türk Bayrağını, asırların zafer hasretinin bir nişanı olarak ‘Busevda Dağı’nda yükseltti.
Rabbim, sen Bayrağımızı düşürme! İslâmın iç ve dış düşmanlarını, 7 Düveli, zalim haçlıyı sevindirme!
Şehîdlerimize rahmet eyle. Arkada kalanlara sabırlar ver. Yâ Şâfi; gazilerimize şifalar lütfeyle.
Allahım,
Bu millete yeniden İslâm’a hâdim olma, Ümmete Serdar olma şânını bahşeyle.
Asr vakti hürmetine, Asr Sûre-i celîlesi hatırına Mehmetçiği mahzun eyleme.  
Âmin...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.