MUHALİF SURİYELİ ASKERLER DE MEHMETÇİKTİR!..

A -
A +
Bir askeri “Mehmedcik” yapan hasletler nelerdir?
Yüce Allah’a îmân etmesi, Sevgili Peygamberimizin -aleyhisselâm- yolunda bulunması, Ses Bayrağımız Ezan-ı Muhammedîyeye ve ay yıldızlı Al Bayrağımız’a sevdalı olması, kalbinde engin bir vatan muhabbeti taşıması, millet bağlısı ve ümmet şuurunda olması, ferdî namus ve millî haysiyetten taviz vermemesi ve beka ve istiklâlimiz için her fedakârlığı göze alması, gerektiğinde bu yüksek değerler uğruna canını feda ederek gaziliğe yükselmesi, şahadete kanatlanmasıdır.
İşte onların gazası mübarek olsun!
Cihadları mübarek olsun!
Onlara yaşadıkları hayat helâl olsun!
Yetiştiren ana-babalarından Allah razı olsun.
Bu saydığımız hasletler, Bedr Harbi Şehîdlerinde vardı. Sonraki bütün şehîd ve gazilerimizde de vardır. Bedr’den Dandanakan’a, Bedr’den Malazgirt’e, Bedr’den Haçlı Muharebelerine, Bedr’den Sırpsındığı’na, Bedr’den Niğbolu’ya, Bedr’den İstanbul’un Fethi’ne, Bedr’den Mohaç’a, Bağdat’a, Erivan’a, Viyana’ya, Teselya’ya, Sarıkamış’a, Çanakkale’ye, Kut’ül Amare’ye, Sakarya’ya, Kunuri’ye, Kıbrıs’a, Fırat Kalkanı’na kadar sayabildiğimiz ve sayamadığımız er meydanlarında kanları, yürekleri ve cesaretleriyle destan yazan; yiğitler yiğidi hazreti Ali, şehîdler serdarı hazreti Hamza hayranı koç yiğitlerin hepsinde vardı.
Bugün Afrin’in, yarın Menbiç’in, öbürsü gün Kandil'in döne döne dövüşen yiğitleri de bu hasletlere sahip.
Fırat Kalkanı Zaferi, ÖSO denen Hür Suriye Ordusu yiğitleriyle birlikte kazanıldı. Bugün Afrin de onlarla yani bizim, iki sene evvel verdiğimiz ve sonra birkaç yazımızda daha tekrarladığımız ve nihâyet Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasıyla tescil edilen isimle Suriye Kuvayı Millîyesiyle birlikte zaferleştirilmekte. 
Millet, cephedeki arslanlar için “Mehmedcik” derken hem Türk Ordusu’nun azîz neferlerini ve hem de Suriye Kuvayı Millîyesinin azîz neferlerini kastetmektedir. Maşerî vicdan ve kuşatıcı ümmet duygusu bu idraktedir. Aksini söylemek bozgunculuktur ve düşmandan yana yer almaktır.
Unutmamalı ki Suriye Muhalefeti’ni BM üyesi devletlerin üçte ikisi tanımakta ve bu grup, Suriye’yle alâkalı beynelmilel müzakerelerde bu sıfatla yer almaktadır. Onların bir millet tabanı ve Hür Suriye Ordusu adıyla askerî teşkilatı vardır. Bu kardeşlerimize terörist demek veya bir terör örgütü adıyla anmak yahut “cihadcı” diye zaferlerimizin mayası İslâmın mukaddes cihad kavramını yermeye tevessül etmek, yukarıda sıraladığımız soylu milletimizi meydana getiren vasıfların hiç birinden nasibi olmamak, haberi olmamak dahası onlara düşman olmak demektir.
İftira atılan bu Mehmedcikler, değerlerimize sevdalıdır. Onlar, Fırat Kalkanı’nda bizimle birlikte şehîd düşerken, müfteriler, Çanakkale Şehîdliği’mizde içki içip eğleniyorlardı. Bu yiğitlere hakaret edenler, Nusayri, Baas ve Esad’dan yana saflarını ikrar etmişlerdir.
Mehmedciğe bir şey demeye yürekleri yetmeyenler, yine Mehmedcikten başkası olmayan Suriye Kuvayı Millîyesine saldırıyorlar. Bu yabancılaşmış nasipsizler, yerli ve millî olan her şeye karşıdır.
Kem söz, sahibine fazilet, hak edene aittir.
Nasılsa bir gün herkes, sevdiğiyle birlikte olacaktır.
Dileyen, dilediği yerde olur!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.