YENİ DÖNEM HAYIRLI OLSUN!

A -
A +
24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi dün yapıldı. 56 milyonu aşkın seçmenin bulunduğu bir ülkede kayda değer hiçbir rahatsızlık yaşanmadan hâkim teminatıyla millet iradesinin sandığa yansıması sevindirici bir husustur. Seçimler, şenlik havası içinde olmuştur. Bu da milletimizdeki demokratik olgunluğu göstermektedir. Bir taraftan silahlı kuvvetlerimiz çok yönlü olarak hudutlarımızın ötesinde harekât yaparken diğer tarafta böyle bir manzara yaşanması memnuniyet vericidir.
Sonuçlara gelince; AK Parti 1., CHP 2., HDP 3., MHP 4. İYİ Parti 5. Parti çıkmıştır.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51’i rahatlıkla geçmişken Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan’ın yarısından biraz fazla oy alabilmiştir. Meral Akşener ise Recep Tayyip Erdoğan’ın 7’de birinde kaldığı gibi Selahattin Demirtaş’ın dahi arkasındadır.
CHP, oylarını her ne kadar yükseltse de AK Parti’nin oy yüzdesinden çok geridedir. Aynı CHP, CB adayı Muharrem İnce’nin de altında kalmıştır.
AK Parti, 1 Kasım 2015 Seçimlerine göre yaklaşık olarak 7-8 puan geridedir. AK Parti listesindeki 2-3 vekil BBP’nindir. 3 Kasım 2002’ye göre vekil sayısında ciddi kayıp yaşamıştır.
AK Parti ve MHP’den meydana gelen Cumhur İttifakı yüzde 50’yi hayli geçmektedir.
İYİ Parti, ana gövdeden her kopan partinin gösterdiği manzaradadır. CB adayı Akşener de Demirtaş gibi partisinden daha düşük oy almıştır.
Her CHP’li evden HDP’ye 1 oy verilip verilmediği ileride ortaya çıkar. Verilmediğini kabul edersek HDP seçmeninin teröre uzak durmayı tercih ederken Meclis’te bu partinin temsiline revaç göstermiştir. Artık “baskı ile oy verdiler” denilebilir mi? Bu ihtimal zor görünmekte. Ancak; az yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, Selahattin Demirtaş HDP’den daha az oy olmuştur. İnce, CHP’den yukarı çıkarken, HDP’de tersi yaşanmıştır.
Asgariden bu tablo ile Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51’i geçmesiyle Türkiye, 24 Haziran 2018, saat 24 itibariyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçmiştir. Diğer taraftan Cumhur İttifakı da rakipleri toplamından açık ara bir farkla TBMM’nin toplam vekil sayısı 600’ün yarısı 300’ün hayli üstüne çıkmıştır.
Şu manzaraya nazaran Recep Tayyip Erdoğan, partisinde esaslı bir yenilenme, tahlil ve öze, davaya sadakat çalışması yapacaktır. Açık gerçek odur ki millet, oyunu AK Parti’den önce bu partinin genel başkanına vermektedir. Hâlbuki insanlar fânidir.
CHP’de kongre kaçınılmazdır. İnce, istediği rakamı bulmuştur. Şimdi var gücüyle genel başkanlığa oynayacaktır. İYİ Parti ve HDP’de sorgulamaların başlaması uzak olmasa gerek.
Bugünden itibaren ve bu zafer üzerine milletin beklediği Sn. Cumhurbaşkanı’nın vaadlerinin sür’atle hayata geçmesi, geçimin kolaylaşması, hayatın daha bir değerlenmesi ve devletçe itibarımızın 2023 ve 2071’lere doğru şaha kalkmasıdır…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.