MESAJ, DERS VE GEREĞİ

A -
A +
Yeni dönemin ilk Cumhurbaşkanlığını ortalama yüzde 53’lük bir büyük başarıyla kazanan Sn. Erdoğan’ın seçim gecesinde AK Parti genel merkez binasında saat 03.15 gibi yaptığı teşekkür konuşmasındaki “mesajınızı da aldık” cümlesi, gecenin en dikkat çekici sözüydü.
Çünkü:
Recep Tayyip Erdoğan, yukarıda dile getirdiğimiz nisbette zafer kazanmıştı. Bu apaçık bir gerçekti. En yakın takipçisini bile yüzde 22 gibi bir farkla arkada bırakmıştı.
Ancak; Tayyip Beyin, “hayatım, aşkım, eserim” dediği AK Parti, oylarını yukarı çekme bir tarafa, mevcudu bile muhafaza edememişti. Bu parti, 295 MV kazandı. Bunun 2-3 vekili BBP’nindir. Geriye 292 gibi bir toplam kalmaktadır. Yani; 23 Haziran günü 316 vekile sahip olan AK Parti, 24 Haziran’da girdiği seçimlerden iki düzine vekil kaybıyla çıkmıştır. Hâlbuki mevzubahis partinin 363’leri bulduğu seçimler de olmuştu. Bunu esas alırsak 70 civarında bir kayıp yaşanmaktadır.
Evet; AK Parti, en yakın rakibi CHP’den tamı tamına iki kat fazla vekil çıkarmıştır; hatta bütün muhalefetten dahi yüksek sayıdadır ama 24 Haziran’da elde ettiği vekil sayısıyla tek başına kanun yapabilme şansını kaybetmiştir. Bu cümleden olarak bundan böyle 48 vekil çıkarabilme muvaffakiyetini yakalamış Cumhur İttifakı’ndaki refiki MHP’nin rızasına mecburdur.
Buradan da net olarak anlaşılıyor ki en azından bir kısım seçmen, AK Parti’ye “ders” vermiştir. Seçimlerden önce İstanbul ve Anadolu’da şöyle diyen çok vatandaş gördük:
-Ben AK Partiliyim, bugüne kadar da oyumu hep AK Partiye verdim. Bu seçimde de Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumu ‘Reis’e vereceğim; ama Cumhur İttifakı’nda AK Partiye ders vermek için mührümü MHP’ye basacağım…
Ağız birliği etmişçesine konuşmalar kelimesi kelimesine böyleydi. Bu kararda olanlar, ciddi sayılardaydı. Şu da var; böyle konuştuklarında Cumhurbaşkanı, daha mitinglere başlamamıştı; başladıktan sonra bu fikrinden vazgeçmiş olanlar vardır. Ancak hepsinin vazgeçtiği söylenemez.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkon Konuşması’nda “mesajımızı da aldık” derken aslında “dersimizi aldık” demektedir.
Ders veya mesaj alınması memnuniyet verici bir ikrardır. Bununla beraber mesajdan ders çıkartıp gereğini yapmadıkça hiçbir anlamı kalmaz. Neler yapmalı?
-Riyakârlara, yalancılara, dalkavuklara, dikkat etmeli.
-Fikir namusuna sahip, özü-sözü bir mert müşavirlerle çalışmalı, doğruyu söylemeyen danışmanlara dikkat etmeli.
-Görgüsüzlere, davasızlara, muhterislere, yerden bitme zenginlere, çıkarcılara, şımarıklara, her devrin adamlarına dikkat etmeli.
-Eski dostların, yol arkadaşlarının nerelerde unutulduğuna dikkat etmeli.
-Arayıp ulaşamayan dostlara dikkat etmeli.
-Her parti mensubuna iktidarın emanet olduğunu samimiyetle inandırmaya dikkat etmeli.
-Allah için kardeş olmayanlara, Allah için çalışmayanlara dikkat etmeli.
-Nereden geldiğini unutanlara dikkat etmeli.
8 ay sonra mahalli seçimler yapılacak. 5 yıl sonra ve belki daha evvel de genel seçimler yapılacak. Zaman çabuk geçiyor.
Yunus Emre ne diyor?
Her gün yeni doğarız, bizden kim usanası?
En üstün sözü. İse sözleri en güzel söyleyen, devlet adamlarının devlet adamı, Kahraman Peygamber -aleyhisselam- buyurmaktalar:
-Mü’min, aynı hatayı iki kere işlemez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.