HEDİYE

A -
A +
25 yaşındaki Nurcan Karakaya, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan’ı da yanına alarak kendi kullandığı arabasıyla Şarkışla’dan Yüksekova üs bölgesinde astsubay olarak vazife yapmakta olan kocasını ziyarete gitmişti.
Bu gidiş, bir haberli ziyaret değildi. Nurcan Hanım, kocasının doğum gününde ona sürpriz yapmaktaydı. Kocasının arkadaşlarına da yetsin diye yanına bol miktarda yemek, tatlı ve pasta da almıştı.
Serkan astsubayın doğum gününde kendisini yalnız ve mahzun bırakmayan eşiyle çocuğunu görünce yaşadığı sevinci tahmin etmek mümkün. Dünyalar onun olmuş, aşkıyla iftihar etmiş, yavrusunu arkadaşlarına göstererek “amcaları bakın benim erkek oğluma’!” gibi övünmeleri olmuş, tombiş, paylaşılamamış, yenip-içildikten bir süre sonra da ayrılık vakti gelmişti.
Nurcan Karakaya, eşini ziyaret etmiş, ona oğlunu getirmişti. Birlikte bitsin istenmeyen neşeli birkaç saat geçirmişlerdi.
Ve nihayet ayrılık vakti gelip çatmıştı.
O an, en zor andı.
Serkan Karakaya, Bedirhan’ına sarılmış onu defalarca öpmüş, mahcup hâlde eşinin kokusunu duymuş, ona “sağ ol, çok yoruldun, Allah razı olsun!” demiş iltifatlar yağdırmış, diğer sevdiklerine, memlekete bol bol selam yollamıştı.
Tekerler dönüp otomobil, yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayınca Serkan, nemli gözlerle canlarına bakmış ve hiçbir şey belli etmese de gülerek el sallasa da yüreğinin yarısı da onlarla gitmişti.
Hâlbuki...
Şimdi yüreğinin tamamı eşi ve evladıyla gitmiş vaziyette. Çünkü onlar, şehid oldular.
PKK’lı haydutlar, Yüksekova’da bir alçaklık daha yaparak yola döşedikleri patlayıcılarla bu yavrularımızın hayatlarına kastettiler.
Mustafa Bedirhan ve annesi, Serkan astsubayın doğum gününde şehid düştüler.
Peki, katil kim?
Katil, yalnızca PKK değil. PKK’ya destek veren yazar, STK, dernek, devlet, ve daha kim varsa onların hepsi bu cinayetten sorumlu. Onların cümlesi kadın katili, bebek katili.
Serkan Karakaya, 31 Temmuz 2018 günü acıların en büyüğüne, imtihanların en çetinine maruz kaldı. Ama buna rağmen yiğitler diyarı Sivas’ın bu yiğit evladı, imanı sebebiyle yıkılmayacak, hainleri güldürmeyecek.
Bundan böyle evladı, eşi ve kendisi bu milletin evladıdır. Milyonların duası, onunla ve onlarla.
Ey şehid eşi!
Ey şehid babası?
Sana sabır ve tahammül diliyoruz. Zarif hanımının ve güzel yavrunun mekânı cennet, makamları yüksek olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.