PRENS TİYATROSU

A -
A +
Cemal Kaşıkçı vak’asını güya aydınlatmak maksadıyla ve sözde ortak çalışma adına Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Mucib, birkaç gün önce İstanbul’a gelmişti.
Bu ürkek bakışlı ve esrarengiz kılıklı Başsavcı, Başsavcımız İrfan Fidan’la görüştü. Hep beraber cinayet mahalli olan Suudi başkonsolosluğun Levent’teki binasına gidildi. İncelemeler yapıldı. Sonrasında mütalaa, müzakere ve konuşmalar oldu. Bu arada deliller, savcı el Mucib’e gösterildi. Yazılı talep ve sözlü istekle de olaya karışmış 18 Suudlunun Türkiye’ye iadesi istendi.
Netice ne oldu?
Neticesizlik!
İki günlük zoraki ortak çalışma, beklendiği gibi sonuçsuz kalmıştır. Karşı taraf, 18 kişinin verilmesini kabul etmediği gibi Türk tarafı da elindeki delilleri isteyen Suudların bu isteğini hâliyle geri çevirdi.
Bu görüşmenin en dikkat edilmesi gereken noktası, aşağıda temas edeceğimiz gibi Başsavcımızın Riyad’a davet edilmesidir.
Sn. İrfan Fidan, durumu kamuoyu ile şöylece paylaştı:
-Olanca gayret ve iyi niyetimize rağmen Suudi Başsavcıyla yapılan görüşme, bir fayda temin etmemiştir. Varılan hüküm şudur; önceden planlandığı üzere Cemal Kaşıkçı, başkonsolosluğa girer girmez boğularak öldürülmüş ve cesedi parçalanarak ortadan kaldırılmıştır. Suudi makamlar, “yerli işbirlikçi” ile alakalı olarak bir malumat vermemiştir.
Riyad’a davet de bu açıklamadan öğrenilmektedir. Böyle bir neticesizlik, sürpriz değildir. O 18 fail kimin emrindeyse, Suud el Mucib de onun emrindedir.
Yüksek ihtimalle niyet şuydu; Suudi Başsavcı, bir şekilde delillerin aslı veya suretini almak ve Başsavcı İrfan Fidan’ı Riyad’a davet için gelmişti...
Elimizdeki delillerin aslı zaten verilmezdi. Bunu onlar da bilirler. Buna rağmen belki kopyalarını koparabileceklerini ümit ediyorlardı.
Ancak; asıl tasarlanan şu olsa gerekti:
Başsavcı İrfan Fidan’ı Suudi Arabistan’a davet edip bir adliye tiyatrosu tertiplemekti. Malum 18 kişi veya tedariklenmiş 18 sahte failin ifadesi alındıktan sonra Türk Başsavcı gönderilecek ve bir zaman sonra da dünya, faillerin idam edildiği, adaletin yerini bulduğu haberini duyacak ve görecekti. Videoda oynamak gayet basittir.
İlk günden beri bütün mesele Veliahd Prens Muhammed bin Halid ile adamlarını kurtarmaktır.
Bu sebeple Sn. İrfan Fidan, asla gitmemelidir.
Azmettirici Veliahd Prens ve 18 fedaisi olayın altında kalmıştır. Bomba ellerinde patladı. Dediğimiz gibi şimdi göstermelik bir cezalandırma beklenebilir; ama nafile. Veliahd belki de bir gün milletlerarası bir mahkemede hesap verecektir.
Zira; Cemal Kaşıkçı davası sahipsiz değildir. Türkiye, bu çok yönlü suikastın peşini bırakmayacaktır.
Muallim Naci ne diyor?
“Bir hakikat kalmasın âlemde Allahım nihan/Allahım, dünyada hiçbir hakikat gizli kalmasın.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.