EKREM İMAMOĞLU’NA SORULAR

A -
A +
Sn. İmamoğlu, Eyüp Sultan Camii’ne gidip Yasin-i şerif okuduğu gibi Hristiyanların denizden haç çıkarma törenlerinde de papazlarla aynı karede görünüyor. “Dinler Arası Diyalog” çarpıklığını hatırlatan bu görüntü olsa bile teravih namazına da gidiyor.
Bilindik Halk Partili tipi dışında israf, kul hakkı, hakkınızı helal edin, dua edin... gibi İslami lügatten temel kelimelerle konuşuyor. Sanki partisinin ideolojik gölgesinden kurtulmak istemektedir. Bu yüzden olsa gerek domuz eti yemekle övünen il parti başkanıyla mümkün mertebe fotoğraf vermiyor. Bazen konuştuğu kürsüde partisinin 6 oklu logosunu değil ay-yıldızı kullanıyor.
Toplum, yeni bir CHP’li portre ile karşı karşıyadır. Bu ani şöhret sahibi, malum fakat bir o kadar da meçhuldür. Diğer taraftan CHP’nin kendi tarihiyle yüzleşme ve millete özür borcu vardır.
Şayet; İmamoğlu, klasik, ideolojik, dayatmacı, Kemalist Halk Partili olmadığı imajını vermek istiyorsa aşağıdaki soruları, hakkındaki diğer sorularla birlikte net ve samimi şekilde cevaplandırmalıdır.
1-Osmanlı Hanedanı’nın bebeklere varıncaya kadar yurt dışına sürülüp gurbetlerde perişan edilmiş olmalarını tasvip ediyor musunuz?
2-Sırf şapka giymediği için veya şapka aleyhine yazı yazdığı için çok yüksek sayıda vatandaşın idam edilmesini doğru buluyor musunuz?
3-Türk milletini, bin yıllık ilim, irfan, maneviyat tarihiyle irtibatını koparan Harf İnkılabı, doğru mu olmuştur?
4-CHP hükûmetinin, ezanı asli dili Arapça’dan çıkartıp 18 sene boyunca Ezan-ı Muhammedi olarak okunmasının yasaklanmasına ne diyorsunuz?
Ayasofya, cami iken onun müze yapılmasına razı mısınız?
Taksim'e cami yapılmasına memnun musunuz?
5-CHP hükûmetlerinin 1923-50 arasında Kur’ân-ı kerim öğretilmesiyle öğrenilmesinin jandarma dipçiğiyle engellemesinin sizdeki karşılığı nedir?
6-İçlerinde Sabiha Gökçen’in de olduğu pilotların jetlerle Dersim’i bombalayıp sivil halkın mağaralarda zehirli gazlarla öldürülmesi için ne demektesiniz?
7-CHP Hükûmetinin 1946 seçimlerindeki açık oy-gizli tasnif uygulamasını adil ve demokratik bulmakta mısınız?
8-Başvekil Adnan Menderes, Vatan Caddesini açarken muhalefet lideri İsmet İnönü’nün buna karşı çıkmasını İmamoğlu, nasıl değerlendirmekte, aynı Tek Parti zihniyetinin daha sonra asma köprülerle bugün de Yavuz Sultan Selim Köprüsünün yapılmasına “hayır!” demiş olmasını nasıl izah etmektedir?
9-DP’nin getirdiği fakat vatandaşın CHP’nin malı bildiği Atatürk’ü Koruma Kanunu, ömrünü doldurmamış mıdır?
10-27 Mayıs darbesinin arkasında CHP, İnönü ve Tek Parti matbuatının da olduğunu kabul eder misiniz?
11-‘70’lerdeki CHP hükûmetlerinin 45 günde ideolojik öğretmen yetiştirmeleriyle Adalet Bakanlığı’nda mezhebî kadrolaşmaya gitmelerini nasıl görüyorsunuz?
12-Bütünüyle 28 Şubat dönemi ve onun asker, adliye ve üniversite uygulamaları sizi ne kadar rahatsız etmiştir?
13-AYM’nin 367 kararı için kanaatiniz nedir?
14-Deniz Baykal’ın CHP’nin başından düşürülmesi, bir FETÖ tertibi midir, yoksa hadise meşru şekilde mi cereyan etmiştir?
15-Gezi Olaylarına dair kanaatiniz nedir? Bu bir isyan mı, demokratik gösteri mi, dış destekli FETÖ darbe teşebbüsü müdür?
16-Genel Başkanınızın 15 Temmuz’da hava meydanında tankların arasından geçerek gidip Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde TV’den ihaneti takip ederek -adeta- “anahtar teslimi hükûmet” beklemesi doğru muydu?
17-CHP’li belediye ve hükûmetler döneminde çöplerin toplanmadığı, suların akmadığı, elektriklerin yanmadığı, enerjisizlikten sanayiin durduğu, tüp gazın bulunmadığı, petrolün olmadığı, margarin yağının yok olduğu doğru mudur?
18-Bu CHP hükûmetleri dönemlerinde hac dönüşü hacıların aşağılanmak için karantina çadırlarında tecrit edilip 15 gün şehre sokulmadığını bilir misiniz?
19-31 Mart’ta aldığınız seçim sonuçları neden FETÖ örgütü ve PKK örgütüyle Yunanistan, AB, ABD ve Türkiye muhalifi Batı basını tarafından sevinçle karşılanmıştır?
Bu saydıklarımız niçin bugün de size destek vermekteler?
20-Size “FETÖ projesi” olarak bakan vatandaşların bu hükmünü nasıl değiştireceksiniz?
21- Size niçin “Beton Ekrem” ve “Emlak Kralı” denmektedir?
22-Ordu Valisi için o galiz kelimeyi kullandığınız polis zaptı ve video görüntüsüyle sabitken “hayır söylemedim!” demeniz hilafı hakikat beyan olmaktadır. Amerikan Başkanı Bill Clinton’un yargılanma sebebinin gayrı meşru münasebet değil, yalan söylemekten olduğunu biliyor musunuz??
23-Erken yakaladığınız şöhreti iyi yönettiğinize inanıyor musunuz?
24-“Hamama giren terler!” güzel bir deyim midir?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.