Şampiyonluk iştahı

A -
A +

Başakşehir’in kazandığı her hafta, aynı zamanda ligin boyunun kısalması demekti. Galatasaray’ın şampiyonluk heyecanı için ‘önce’ Başakşehir’in kaybetmesi gerekiyordu. Galatasaray’ın beklediği haber Kayseri’den geldi. Adebayor’un ‘son an penaltısı’ kaymağını aldı sadece. Ligin belki de en ilginç golünü atan Şamil Çinaz’ın hazırladığı ‘tatlı’ Galatasaray’a şampiyonluk yolunda iştah açıcı nefis bir ikramdı.
Bursaspor’un motivasyonu ise ‘can havli’ olacaktı. Düşme hattından kaçış biletlerinden biri bu maçta saklıydı. Çünkü Galatasaray evinde taraftar desteğiyle oynadığı o boğucu atmosferi ‘dışarıda’ bulamıyordu.
Nitekim Timsah Arena’daki senaryo da farklı değildi. Galatasaray öte kaleye yol arayıp bulamazken, Bursaspor Mariano’nun arkasına attığı iki topla önce Yusuf sonra Onur’la gol sinyali çaktı... Muslera’nın çıkardığı iki önemli top sonrası, Yusuf’un sağdan taşıyıp, Sakho’ya attırdığı gol “Geliyorum” demişti zaten. Üstüne Saivet’nin filelerle buluşturduğu top özellikle Galatasaray için ‘dönüm’ noktasıydı.
İşin şakası yoktu. Ya tamam, ya devam! Matematiksel ihtimal devam etse de şampiyonluk Bursa’da kalabilirdi. Savunmadaki hatalar bir yana Galatasaray hiç ‘kazanacakmış’ gibi oynamıyordu ve Başakşehir’in kaybettiği puandan daha güçlü bir motivasyona ihtiyacı vardı. Bursaspor soyunma odasına 2 farkla girmek üzereydi ki... İlk yarı biterken Ndiaye sahne aldı... Doğrusu tam zamanıydı. Hatta belki de maçın dönüm noktasıydı.
Aytaç’ın’ kontrolsüz’ ve ‘gereksiz’ müdahalesi Belhanda’yı yerde bıraktı. Penaltıyı o dakikaya kadar yokları oynayan Diagne gole çevirince Galatasaray’ın galibiyet ateşi yanmış oldu.
O ateşe bir ‘Meşale’ de Feghouli taşıdı. Doğrusu Bursaspor da oyunda kalmak için çok uğraştı, çabaladı, yüklendikçe yüklendi ama olmadı. Galatasaray şampiyonluk iştahını ‘oyunuyla’ olmasa da ‘sonucuyla’ ziyafete dönüştürdü.
Hakem Suat Aslanboğa’nın her kararı sana göre, bana göre tartışılabilir. Ama Emre Taşdemir’e gösteremediği kart tartışılmaz.
Son söz; Fark 6 ve matematiksel gerçek... Şampiyonluğu Galatasaray’ın kazançlarından çok Başakşehir’in kayıpları belirleyecek. Kaldı 8 maç.

MAÇIN ADAMI: Ndiaye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.