‘Siyah’tan ‘Beyaz’a…

A -
A +

Abdullah Avcı, Göztepe’ye karşı Beşiktaş’ın en önemli silahını taaa Sivas maçında işaret etmişti. Maçtan 10 dakika önce tekrarladı.
‘Taraftar!’
Beşiktaş tribünleri karşılaşmaya tam da Abdullah Avcı’nın istediği gibi başladı!..
Oyunu geriden harika kurdu...
Orta alanı şahane parselledi...
Kanat bindirmeleriyle rakibi yıprattı...
Arzu, istek, hırs 10 numaraydı...
İroni bir yana, Beşiktaş’ı oyunda daha sağlam tutan ve Göztepe’nin biraz daha etkili oynamasını engelleyen önemli faktördü taraftar.
İzmir ekibi cesur kadrosuna karşılık oyunun dengede gittiği dakikalarda direnç artıracak pozisyonlar bulmakta zorlandı.
Dakikalar ilerledikçe de blokların arası gereğinden fazla açıldı. Belliydi, oyuna tutunmaları kolay olmayacaktı.
***
Beşiktaş karşılaşmayı farklı kazandı. Oyun farkının belirgin olmadığı anlarda net bir gerçek vardı. Beşiktaş adına gol ya uzaktan şutla ya duran topla ya da bireysel hata sonrasında gelecekti. Öyleydi çünkü Beşiktaş akan oyun üstünlüğünü elde etmekte çok zorlandı.
Bu olumsuz görüntüye karşılık Beşiktaş golü daha erken de bulabilirdi. Güven Yalçın ya da Oğuzhan’ın direği mühürleyen vuruşları filelerle buluşsa, muhtemeldir ki ‘yayıncı kuruluşun’ spor programları jenerik değiştirirdi...
***
Tespitler:
Aslında  -olumsuz görüntüsüne karşılık - gol bulması hâlinde Beşiktaş’ın maçı rahat kazanacağı ilk yarı sonlarında üç aşağı beş yukarı belli olmuştu. Atiba’nın yokluğunun getirdiği boşluğu, izleyemeyene kelimelerle anlatmak çok zor. Quaresma bir Sezen Aksu şarkısı gibi “Varlığın da, yokluğun da yetmiyor” Güven Yalçın kaliteli bir dublör. Yakında kendi rolünü de kapar. Ljajic belli ki çok kalite ama etrafında futbol dilinden anlayanları arıyor...
Taraftar N’Koudou’yu sevmek için hazır bekliyor.  Her teknik adam bir şekilde “Necip” diyorsa, saygılarımı sunmak boynumun borcu.
Ve Oğuzhan... Terletmek isterse forması orada asılı duruyor ama Muhayyer’in göz izleri daha da belirginleşiyor... Artık pabuç biraz daha pahalı...
***
Uzatmayayım…
Bu galibiyet Kartal’ın kanatlarına çok iyi gelecek. Çünkü ‘yeni bir futbol elbisesinin’ provalarını yapıyorlar.
Belki pantolon paçaları kısa henüz!
Kol boyu da düzelecek...
Bel de biraz genişletilmeli.
Ama terzinin ustalığı biliyor, kumaş da kaliteli...
Sorun, zaman...
İlaç, sabır.
Son Söz: “Kadınlar bize Allah’ın bir emanetidir.”

MAÇIN ADAMI: Caner Erkin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.