İntikam soğuk yenen bir yemektir

A -
A +

Bu maçın adamını seçmek zor; iki devrede iki müthiş kurtarışla Fransa’yı maçta tutan Lloris mi desem, ikinci yarıda oyuna girip maça ağırlığını koyan Coman mı, Payet mi, iki golün sahibi Griezmann mı?

Hikâyeyi biliyorsunuz; 2010 Dünya Kupası’na gidebilmek için baraj maçı oynayan Fransa, Thierry Henry’nin elle düzeltip verdiği pası William Gallas’ın ağlara göndermesiyle rakibi Serbest İrlanda’yı elemişti.
Dün bu maçın intikamı, pardon rövanşı vardı.
İrlanda o hırsla, o kinle, o intikam duygusuyla maça girdi. 
Girer girmez de golü buldu!
Pogba’nın sebep olduğu penaltıyı Brady ağlara gönderdi, Fransızlar şoka girdi.
Bu şaşkınlık, bu korku yarım devre sürdü.
Didier Deschamps ikinci yarıya Coman’la çıktı; bu oyuncunun hareketliliğine Payet, penaltı eziği Pogba ve Sagna’nın ayak uydurması maçı İrlanda ceza sahasına yıktı.
Fransa’nın haşarı çocuğu Antoine Griezmann önce Bacary Sagna’nın sağdan ortasına uçarak kafayı yapıştırdı ve Horozları ayağa kaldırdı.
Sonra aynı Griezmann , bu kez Olivier Giroud’nun kafayla indirdiği topu karşı karşıya durumda ağlara göndermekte zorlanmadı.
Bir de Serbest İrlanda 10 kişi kalınca, turnuvada bu maça kadar attığı 4 golün 3’nü 89’den sonra bulabilmiş bir takımın bu kez skoru erken alması kolay oldu; İrlandalıların intikam hevesini boğazında bıraktı.
Ama… “Bol pozisyon az gol”ün çaresi olarak uzun vadede Fransa’ya bir Jean-Pierre Papin lazım!

MAÇIN ADAMI

Antoine Griezmann

KIRILMA ANI

Kaleci Hugo Lloris’in 2 kurtarışı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.