Fener büyük takım havasını kaybediyor

A -
A +

Ne doğru dürüst bir oyun planı, ne baskı, ne hırs… Dick Advocaat kariyerine inat, çaptan düşürüyor Fenerbahçe’yi...

Maç başladı, Alanyaspor yüklendi. Haydaaa… Bu da nereden çıktı şimdi?    Kaleci Volkan’ın uçarak kurtardığı bir Ba pozisyonu buldular ki, anlayana ciddi bir ikazdı.
Göbek ikili Alper - Topal’ın birlikte geliştirdiği atağın golle sonuçlanması bile Fenerbahçe’nin iştahını kabartmaya yetmedi.
Tamam, sarı-lacivert ekibin sakatları vardı da, nihayet on birde sahaya çıkan Van Persie’ye, Alper’e bakınca bir eksiklikten söz edilebilir mi?

Fenerbahçe’nin teknik ekibi, geride kalan 6 haftada rakip Alanyaspor’un  golleri ikinci yarıda bulduğunu tespit edememiş.
Nitekim ikinci devreye daha da saldırgan çıkan Güney ekibi, neredeyse top göstermedi güçlü rakibine…
Candeias’la buldukları gol bir kondisyon ödülü, bir konta atak harikasıydı; sol kanatta N’Sakala topu taşıdı, ceza sahasına yaptığı “öldürücü” ortada Candeias, Volkan’ın üstünden topu ağlarla buluşturdu ve Dick Advocaat’ın “foyasını meydana çıkardı.”
Hollandalı hoca, Emenike’yi çıkarıp Aatif Chahechouhe’yu oyuna sürdükten sonra merkeze geçen Van Persie’ye bu bölümde neredeyse hiç top gelmedi.

Ne oynadığı belli olmayan ve şuursuz ataklarını sonuçlandırmaktan uzak Fenerbahçe’de tabelaya asılan 1-1’lik skor bir gerçeği haykırıyordu aslında; “Guus Hiddink’ten sonra bir başka Hollandalı Dick Advocaat da hayal kırıklığının ismi olacak.”

Hüseyin Kalpar yeni kurulan bu takıma çok şey vermiş.
Hem estetik hem “yürekli” oynuyorlar.
Sadece geçmişini bildiğimiz bir star için “Hey gidi Vagner Love...” diye üzüntü duyduk.

FIFA kokartlı hakemimiz Alper Ulusoy bu hengameden iyi çıktı.

Maçın adamı: Emre Akbaba. “Zenci ekibi” Alanyaspor’un orta sahasını çekip çeviren Türk oyuncu, hemen bütün atakların içinde vardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.