Fırat kalkanı mı?

A -
A +

'Bu sezona kulübede başlayan Van Persie-Aatif ikilisi sahada iken 5-0 yapan F.Bahçe’nin Emenike-Sow ikilisine döndüğünde gol bulamaması ilginçti.'

Yeni forvet kurgusuyla Fenerbahçe ne yapacaktı? Biz bu sorunun cevabı için sahayı tararken beklenmedik bir adam skoru değiştirme noktasına getirdi; Mehmet Topal.
Onun kazandırdığı penaltı atışını Van Persie ağlara gönderince maçın rengi değişti.
Dick Advocaat’ın “Hadi bakalım, göster kendini” diye on birde maça sürdüğü Aatıf sık sık geriye gelerek orta sahayı destekleyince gol bölgesinden uzak kaldı. 
İlk yarım saat dolmadan on kişi kalan Karabükspor’un süratli futbolu “sükûnete kavuşunca” Fenerbahçe daha çok rakip sahada oynamaya ve pozisyon üretmeye başladı. 
Nitekim devre biterken Slovak Skrtel, cesurca ileri çıkışının ödülünü golle aldı.
Karabük’ün gardı tamamen düştü ve Fenerbahçe farka koşmaya başladı. 
Küçük dokunuşlarla büyük işler yapan Van Persie önce attı, sonra attırdı.
Sarı-lacivert formanın ezdiği Aatif Chahechouhe ile birlikte Martin Skrtel ve Jeremain Lens de ilk gollerine kavuştu.
Maç on bire on bir oynansaydı, bu ligin en teknik ve en süratli hücum hattı Traore, Tanase, Yatabare karşısında Fenerbahçe ne yapardı sorusunun cevabını hiçbir zaman bilemeyeceğiz.
Tıpkı “Fırat Aydınus aynı penaltıyı Fenerbahçe’ye çalar mıydı ve 28. dakikada aynı şekilde Fenerbahçe’yi on kişi bırakır mıydı?” sorusunun cevabını hiçbir zaman bilemeyeceğimiz gibi…
Bunu yazarken Fenerbahçe’nin haksız kazandığını söylemiyorum; onu hakem hocalarına bırakalım.
Aydınus’un koşamadığı için FIFA kokardını kaybettiğini, dünkü kararlarının “cesurca” olduğunu ve her takıma aynı düdüklerin çalınması gerektiğini söylüyorum.

MAÇIN ADAMI

Van Persie

İki gol atıp bir de asist yapan adam, maçın baş rolüne çıkmayı hak etmiştir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.