Hakkı yenmiş bir adam, Tosic

A -
A +

Önce kadro şaşkınlığıyla başladık. Medel, Atiba’nın yanında göbekte… Talisca ve Negredo on birde… Şenol Hocanın rakibe göre kurduğu bu kadronun ne kadar isabetli olduğunu maçın ilerleyen bölümlerinde gördük. Lobisi olan bir teknik adam bunu yapsa, “Sihirbaz” madalyası hazırdı.
Beşiktaş yine “sağa yığıldı.” Gökhan - Quaresma kanadından gelen sayısız ortanın gol olmayıp, soldan Adriano’nun ilk ortasının golle bitmesi ilginçti.
Quaresma’nın iştahı yerindeyse seyrine doyum olmuyor... Dün de harika işler yaptı. Gerçi dün Beşiktaş’ta “iyiler” ve çok iyiler” vardı sadece…
Mesela Dusco Tosic… Hep eleştirildi… Oysa sezondaki en iyi Beşiktaşlılardan biri belki de birinicisiydi ve dün tavan yaptı. Türkiye’de akıllı stoper deyince hep Popescu’dan bahsedilir. Tosic kesiciliği, tekniği ve oyun sezgisiyle hak ettiği karşılığı bulabilmiş değil henüz. Üçüncü gol öncesi topu kapışı ve gol pası verişiyle maçın en klas hareketler bütününü yaptı. Onun bu performans patlamasında “Pepe rahatlığı” var mıdır? Vardır.
Fabri’den Gökhan ‘a, Pepe’den Adriano’ya, Atiba’dan Medel’e, Talisca’dan Babel’e… Negredo’ya… Hatta 8 dakika oynayan Cenk’e... Hepsi birden Beşiktaş’ı ligdeki en farklı skoruna taşıdı. Karcemarskas’ın yediği kadar kurtardığını, iki şutun direkten döndüğünü de kaydedelim.
Galatasaray’ın koltuktan düştüğü bu haftada bu galibiyet tepede hesapların yeniden yapılmasına sebep oldu. Ve dünkü görüntüsüyle bu Beşiktaş, bu ligin en kuvvetli şampiyon adayıdır.    
Karcemarskas, Vrsajevic,  Maxsö,  Prozhazka,  Tiago, Lawal, Regattin, Cikalleshi, Doukara, Sadeghian… bunlar Osmanlı çocukları oluyor! Ayrıca… Bir yerde Osmanlı varsa, orada iddia olmalı Melih Başkan…

MAÇIN ADAMI: Ryan Babel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.