Nagatomo bir Ziya değil

A -
A +

"Terim’in, gelir gelmez on bire koyduğu Nagatomo “ortalama” bir görüntü çizdi. Eh, orada bir sol bek var mı, var. Peki bir tane soldan ortası var mı, yok."

- Biraz yokluk, biraz orijinallik arayışı… İlk yarıda ilginç bir orta saha ile maça başladı Galatasaray… Donk - Tolga ikilisi ne doğru dürüst savunma yapabildiler, ne hücum adamlarına pas atabildiler. Ender sarı-kırmızı atakların şekillenmesinde Feghouli vardı.
- Erken gelen Sivas golünün analizine gelirsek… Nagatomo ile başladı hatalar zinciri; Japon oyuncu kaleciye oynadı, Muslera topa hâkim olamadı, kornerden gelen topta yanlış oyuncu seçimleri ve N’Dinga’nın kafasından ağlara giden top… 
- Galatasaray’da bir şeylerin yanlış kurgulandığının ispatını sadece bu gol değil, hemen ardından Kone’nin kafasından direğe giden top da gösteriyordu… 
- Terim’in, Galatasaray’ın sol beke ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterircesine gelir gelmez on bire koyduğu Nagatomo “ortalama” bir görüntü çizdi. Eh, orada bir sol bek var mı, var. Peki bir tane soldan ortası var mı, yok. Dünkü maça bakarsak, “Nagatomo bir Ziya değil.”
- Maç Sivas’ın plakasına geldiğinde ilginç şeyler oldu. Sağdan ceza sahasına omuz omuza giren Bifouma ile Denayer sürtüşmesinde Sivaslı oyuncu yerde kaldı. Fırat Aydınus devam dedi, Alex Taşçıoğlu hayır... Fırat yardımcısına uyup penaltıyı verdi ve maç -Kone ile- 2-0’a, Terim’in de aklı başına geldi. 
- O dakikaya kadar, yani tam bir saattir rakip kaleye tek şut atamamış olan Galatasaray çift santrfora geçti. Fatih Terim, yokları oynayan Tolga Ciğerci’yi  çıkarıp Eren Derdiyok’u sahaya sürdü.
- Sonrasında arka arkaya önce Belhanda, Sinan Gümüş’le çare aradı Terim. Eren’le gol geldiğinde oynanacak 10 dakika vardı ama sahadaki takım hiç de düzelecek, ateşlenecek gibi değildi.
- Bu hafta şampiyonluk adaylarının maçlarına bakınca şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; deplasmandan galibiyet çıkarmak artık çoook zor.

Maçın adamı: Delvin N'Dinga

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.