Ben unuttum, sen de unut…

A -
A +

İki takım da can derdinde oldu mu, o maçta seyir zevki arama… Sert müdahaleler, bol fauller, konfeti gibi havada uçuşan kartlar…  Bu tip maçların klasiği bu… Sahaya “Avrupa’daki temsilcimiz Beşiktaş’a başarılar” pankartı ile çıkarak jest yapıp, futbolun izin verdiği oranda sert bir oyun Konyaspor’dan…
Keza, önündeki çok zorlu takvimin ilk lig durağında Fenerbahçe ile karşılaşacak olmasına rağmen Pepe ve Talisca’yı feda edecek kadar gözü kara futbol Beşiktaş’tan… (Pepe tecrübesinde bir adamın derbi öncesi sahanın o bölgesinde cezalı duruma düşecek kartı görmesi akıl alır gibi değil.)
Beşiktaş adına ne güzel başlamıştı her şey… Love - Talisca uyumu üç pozisyon getirmişti Kartal’a… Ağacı sallayan meyveyi yiyecekti; tuhaf golle de olsa… Babel’in şutunun Atiba’ya çarpıp ağlara gitmesi, ilk yarım saatteki Beşiktaş baskısının semeresiydi.
Wagner Love, sadece gol bölgelerinde değil, rakip yarı sahanın hemen her yerindeki çabasıyla, Negredo’ya tercih edilmesinin hakkını veriyordu.  
İkinci yarı başladığında değişmişti maç… Şenol Güneş gol silahı Love’u çıkarıp stoper alırken, geldiği günden beri Konyaspor’a iştah aşılayan Şifo Mehmet, gol ayağı Fofana’yı sürüyordu sahaya… İki hocanın maça bu bakışı, Şifo lehine çeviriverdi ibreyi… Devreye hırsla çıkan Konyaspor, beraberlik golünü çabuk buldu.
Bir saatlik bölümde sahada gezinmesiyle “Eto’o bitmiş” diye düşünürken, araya oynadı Kamerunlu yıldız; Beşiktaş defansının kaçırdığı Jahovic hatayı affetmedi.
Şenol Hoca bu kez öteki gol silahı Negredo’yu aldı Tolgay’ın yerine… Ama malum Negredo boş silahtı Türkiye’de… Geçmiş ola…
Neyse, önümüzde “hayati” bir maç var, Bayern’le… Hesaplaşmayı sonra yaparız, unuttuk bile bu puan kaybını… Siz de unutun çocuklar…

MAÇIN ADAMI: Serkan Kırıntılı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.