Didier...

A -
A +

¥ Turnuva ilerledikçe sempati heybelerini dolduran iki takımın pozisyonlarla dolu mükemmel mücadelesi hiç bitmesin istedik.
¥ Forvetlerin gollük şutlarında kalecilik gösterisi yapan Courtois ve Lloris uzun süre tabelayı tutmayı başardı.
¥ Bu durumda gol, duran toplara kalmıştı. Çeyrek finaldeki Uruguay maçında Fransa’nın ilk golünü stoper Varane kornerden gelen topa kafayı vurarak atmıştı. Dünkü maçın skoru için bu cümledeki Varane ismini çıkarın, Umtiti’yi koyun. Gerisi bire bir aynıydı.
¥ Griezmann, Giroud, Mbappe, Dembele gibi silahlara rağmen golün defans oyuncusundan gelmesi futbolda sıkça rastlanan bir ironi... Ama Lukaku, Mertens, Fellaini hücum hattının Eden Hazard’a ayak uyduramaması Belçika’nın sonunu hazırladı.
¥ 1998’de kendi evinde final oynayıp kupayı dün saha kenarında oturan Didier Deschamps’ın ellerinde havaya kaldıran Fransa, 20 sene sonra bir kere daha kupanın kulpundan tutarken, Belçika “altın kadro” denen böyle bir ekibi bir daha yakalayabilir mi, bilinmez.

MAÇIN ADAMI: Hugo Lloris

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.