1-1’den sonra derbi oldu

A -
A +

l Yılın ilk derbisi öncesinde bendeniz bir tek futbolcunun performansını merak ediyordum. İlk resmî maçına bu zorlu sahada çıkacak olan Atiba… Bir iki küçük pas hatası dışında eski Atiba görüntüsündeydi. Eh, işin çoğu hallolmuştu.
l Beşiktaş’ın orta göbeği bir tahterevalli imiş gibi, Atiba’nın “oturduğu” kısım ağır basarken, Tolgay hafif kalıyordu.
l Geride kalan haftalara bakınca elbette Beşiktaş daha “takım” görüntüsündeydi. Özellikle defansı dünyanın en tecrübeli ayaklarından kuruluydu (Karius - Pepe, Vida.) Keza iki beki Caner ve Gökhan bu ülkenin en iyileriydi.
l Bir de patlayıcı güç Babel var tabii… Attığı golü benim diyen santrfor atamaz. Sırtı dönükken birden yön değiştirip uzak köşeye çıkardığı füze, derbiyi unutulmazlar arasına yazdırdı.
l Beşiktaş adına bütün bunlar sürpriz değildi. Asıl sürprizi Fenerbahçe yaptı.
l Ligde 5 haftada 3 kez yenilmişsin. Kadıköy’ü doldurmuş taraftarın bir derbi zaferiyle geçmişe sünger çekecek. Canını dişine tak… Bir maçta cenaze evini bayram yerine çevir. Fırsat ayağına gelmiş.
l 55. dakikada dönüm noktası oldu. Cocu, mağlup durumda iken önce Topal’ı, sonra -her maçta olduğu gibi- bir şeyler yapmaya çalışan Aatıf’ı çıkarıyor, Elif ile Valbuena’yı oyuna alarak takımın direncini kırıyor diye düşünüyordum.
l Oysa futbolun tek doğrusu yoktu… Şenol Güneş, Oğuzhan’ı çıkarıp Ljajic’i, Lens’i çıkarıp Larin’i oyuna aldı ve…
l O dakikaya kadar Fenerbahçe’de bomboş durumda topu auta atan Ayew ve uzaktan şutlar atan Hasan Ali’nin ortak yapımı gol geldi… Bu dakikadan sonra da 20 dakikalık gerçek bir derbi seyrettik.
l Kendi sahasında bu beraberlik Fenerbahçe’ye ilaç olmadı. Taraftara mı yazık desem, harcanan paralara mı, eriyen Ali Koç ve Fenerbahçe’ye mi... bilemedim.

MAÇIN ADAMI: Hasan Ali Kaldırım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.