Bu gol size Bay Comolli

A -
A +

l Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’ye ne verdiğinin en güzel test maçıydı Bursa randevusu… Elhak, cesur bir kadro ile çıktı hoca. Kendinden önceki dönemin saçma sapan gerekçelerle kenara koyduğu Volkan, Soldado ve Dirar’ı on bire koymuştu.
l “Saçma sapan gerekçelerle” dedim, çünkü Fenerbahçe’nin “yetenek avcısı” sportif direktörü Damien Comolli, Roberto Soldado ve Nabil Dirar’ı satmak için fırıldak çeviriyordu sezon başında… “Yetenek avcısı” sözümü yanlış anlamayınız lütfen, tersinden söylüyorum, Fenerbahçe’nin en yetenekli iki oyuncusunu elden çıkarmaya çalışıyordu.
l Aklın yolu bir; elinde dünya çapında bir santrfor varsa, İspanya Millî Takımı’nı, Real Madrid’i, Valencia’yı dolaşıp gelmiş bir tecrübe varsa, önce onu 11’e koyar, etrafına takım yaparsın.
l  Soldado ilk geldiğinde sakatlandı, tamam. Ama bu sezona iyi hazırlanmıştı. Comolli-Cocu ikilisi bir türlü görmek istemediler onu. Tıpkı Dirar’a yaptıkları gibi.
l  Onun için dünkü maçta Soldado’nun sezondaki en mükemmel gole imza atmış olmasını ve Dirar’ın üstün performansını Comolli’ye armağan ediyorum; Cocu ile paylaşsınlar bu gururu!
l Sezonun ilk yarısındaki travmanın getirdiği “korku” ile son dakikalarda skorun üstüne yatma futbolu yeni dönemin ilk galibiyeti engelledi.
l  Aytaç’ın “VAR kontrollü” beraberlik golü Soldado’nun golü, Dirar, Skrtel ve geldiği günden beri vasat bir görüntü çizen ama dün ilk defa öne çıkacak bir gayretin içinde görünen Jailson’ın performansını silip süpürdü.
l Bursaspor’un aldığı puanı Fenerbahçeliler Cüneyt Çakır’a bağlayacaktır ama bendeniz Samet Aybaba’ya yazıyorum; ikinci yarının başından itibaren yaptığı taktik hamleler sebebiyle...
l  Ersun Yanal “Ligin ikinci yarısında en fazla puanı biz toplayacağız” demişti; 51 puanın ilk 1’ni almış oldu.

MAÇIN ADAMI: Martin Skrtel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.