Mehmet’im sevinin başlar yüksekte…

A -
A +

Yavaş yavaş Ersun Yanal’ın takımı olmaya başlayan Fenerbahçe’de iki Mehmet’in 3 golü, taraftara çoook gecikmiş bir sevinci yaşattı.

l  Fenerbahçe-Malatyaspor aksiyon filminden gözünü çevirip de yazı yazamıyorsun… Her anı olay, her anı pozisyon dolu bir mücadele… Başrolde her zaman olduğu gibi Âdem var.
l Sahada işi en zor olan adam -hakemden sonra- Sadık’tı. Yerlerde sürünen yeni takımıyla, bulutların üstünde gezinen eski takımına karşı ter dökecekti. Peki ne yaptı derseniz, toplamda fena değildi. Hatta Ayew’lerin, Benzia’ların yanında kusursuz bile denebilir.
l Fenerbahçe maça öyle bir golle başladı ki, lig lideri sanırsın. İsabetli pasların süslediği organize atakta en son İsla, ayağı en düzgün adama indirdi; Mehmet Ekinci harika vuruşla ağları bulduğunda daha ikinci dakika dolmamıştı.
l Ligin en iyi orta sahalarından birine sahip olan Malatyaspor, ayakları ve talimatları ile takımı çekip çeviren “Maradona’sı” Guilherme’nin kornerinden gelen topa Mina’nın müthiş kafası vuruşuyla eşitliği buldu.
l Maç sanki şöyle kurgulanmıştı; Mehmet Ekici atacak, Malatyaspor karşılık verecek… Kartların ve faullerin maçında bir frikik… ve Mehmet Ekici kendinden emin şekilde topun başına geçtiğinde nedense “Yüzde yüz gol” kanaatine vardım. Roberto Carlos’un Fransa’ya attığı C şekli çizen o muhteşem falso gibi topa talimat verdi Ekici; gerçekten müthiş bir gol oldu.
l “Bir Mehmet; bir Malatya” sisteminde sıra Malatya’daydı; ilk golü atan stoper Mina’nın pasında Hollandalı Donald, Sadık ve Volkan’ı birlikte avlayarak maça yeniden denge getirdi.
l Ve sıra yeniden Mehmet Ekici’ye geçti. Bıyıksız hakem Palabıyık, Dirar-Erkan Kaş mücadelesinden penaltı çıkardı. Erkan topa dokunuyor gibi geldi bana, ama hakem VAR’a gitti ve penaltıda ısrar etti. Bize de saygı duymak kaldı. Ama takımını iki kez öne geçiren Mehmet Ekici bu kez diğer gollere göre daha kolayını yapamadı ve penaltıyı kaçırdı. Yanal morali bozulan yıldızını kenara aldı.
l Ekici çıktı ama maçta “Mehmet prensibi” değişmedi; bu kez Mehmet Topal kaleciden seken topu tamamladığında artık Malatya için çok geçti. Son dakikada Volkan’ın hatasında top ağlara giderken Sadık’ın kafa ile çıkarışı galibiyeti korudu.
l Son not; ilk yarıdaki performansı tartışmalı, kırmızı karta en yakın olduğu tartışmasız Adem Büyük’ü ikinci yarıya çıkarmamak bir teknik adam ufkuydu. Fenerbahçe’de kenara alınan Benzia ve Ayew’in yuhalanması acı bir gerçekti. Son 25 dakikada oyuna giren Moses çok şey yapmasa da duruşu “futbolcu gibiydi.”

MAÇIN ADAMI: Isla

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.