Hasta mısınız?

A -
A +

Malatya gol için yüklenirken geride büyük boşluklar bıraktı. Galatasaraylı oyuncular bu fırsatları eritirken “atamayana atarlar” senaryosu yazmakla meşguldü.

¥ Fatih Terim’in şansı bu; ne zaman göreve gelse, “istediği kadar futbolcu alacak” bir yönetim iş başında oluyor. Malatya'da Galatasaray on birinin altında yazan yedekler bu ligde şampiyonluğa oynar! Geçen sezonun bu haftasına baktım, dünkü kadrodan sadece Muslera ve Nagatomo var. “Yediği önünde, yemediği ardında” derler ya, Terim’inki o hesap.
¥ Galatasaray taraftarı için Radamel Falcao’nun riske edilmeyip kulübede oturtulması ne kadar büyük bir şok idiyse, Malatyaspor’un maça hızlı girip Adis Jahovic ve Mitchell Donald ile net pozisyonlar bulması da o kadar şoke ediciydi.
¥ Ama Cimbom’un tecrübeli ayakları maçı çabuk kontrol altına almayı başardı. Jean Michael Seri’nin her zamanki dağınıklığı ve pas hatalarına karşılık, Ryan Babel ve son haftaların yıldızı Ömer Bayram'ın toparlayıcılığı dengeleri değiştirdi.
¥ İlk yarım saat dolmadan, sarı-kırmızılı oyuncuların başarılı paslaşmalarını Ömer harika keserek, sahanın en kısa adamı Seri’yi hayatının ilk kafa golüyle tanıştırdı, taraftarına bayram ettirdi.
¥ İkinci yarıda Malatyaspor’un gol için yüklenmesi defansında inanılmaz boşluklar oluşturdu. Babel ve Lemina bu fırsatları lüzumsuz paslaşmalarla eritti. Galatasaraylı oyuncular bu dakikalarda adeta “atamayana atarlar” senaryosunu yazmakla meşguldü.
¥ Erol Bulut’la başarılı ufuklara yelken açan Malatyaspor’un o “sağlam” oyunu gitmiş, Sergen Yalçın’la takım futbolundan çok bireysel oyun ve bolca sertlik gelmiş. Türkiye’deki sayılı oyun kuruculardan Guilherme’deydi gözlerim; hayır, bu kadar sıradan olamazdı o... Derken 89. dakika geldi, Galatasaray defansının tuhaf bir şekilde bomboş bıraktığı ceza sahası sol kenarından sokuldu, sert vurdu, topu ağlara, Cimbom’u derbiye “hasta” gönderdi.
¥ Hakem Arda Kardeşler çok hata yapmadı gibi görünse de bence İssam Chebake’ın Ömer Bayram’a dirseği kırmızı karttı.

MAÇIN ADAMI: Guilherme

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.