Düştüğü yerden kalktı

A -
A +

Son sekiz yılda hep ilk dördün içinde kalmış, ikisinde şampiyon olmuş Beşiktaş elbette süratle üst sıralara tırmanacaktı. O çıkış başladı.

¥ “Zirve maçının” ilk yarısı zırva ile geçti. İki takım da hazırlık maçı oynar gibiydi. Alanyaspor’un yabancısı olduğu liderlik elbette sürgit devam etmeyecek. Bunu Alanyalı futbolcular da biliyor. Ama Beşiktaş için bir “itici güç” lazımdı.
¥ O da ikinci devrenin başında geldi. Penaltı… Burak’ın ağlara giden vuruşu takımı ateşledi ve “son yıllardaki” Beşiktaş’ı izlemeye başladık. Alanyaspor ise hasbelkader bulunduğu yerden cesaret alarak biraz “haddini aşınca” gerisi kolay geldi.
¥ Futbolda nazara inanırım. Dün sağ bekte harika oynayıp maçı sedye ile tek eden Dorukhan ilk değil… Sarıyerli Erdi transfer rekoruyla, Bursalı Pingel ve Gençlerbirliği’nden Metin Diyadin ileri yaşlarında Fenerbahçe’ye transfer olunca ya başlayamadılar ya bitiremediler. İlk parladığı maçta Galatasaraylı genç Okan Buruk da Fenerbahçe - İstanbulspor maçında yıldızlaşan genç Güven de sedye ile maçı terk etti. Real Madrid’e gitmeyi başaran Baliç de aynı akıbetten kaçamadı, Rize’den Beşiktaş’a gelip oradan Milli Takıma çağrılan ve ilk milli maçında gol atan Koray da…
¥ Dünün bir başka yıldızı sol bek Caner’di. Kariyerinin en “canhıraş”, en hırslı ve de en başarılı maçını oynadı. İki beke, Lens ve Vida’yı da ekleyelim. Atiba da “gol bölgelerinde” en fazla göründüğü maçı oynadı. Ne Victor Ruiz ne N’koudou ne Diaby… “Ne varsa eskilerde vardı” yine…
¥ “Hakem takdir hakkını güçlüden yana kullandı” dersek kimi kast etmiş oluruz? Ligin dibindekini mi, zirvedekini mi? Buna takılmak yerine, “Ligde yenilmeyen takım yoktur, Beşiktaş’la oynamamış takım vardır” diyerek espri ile geçiştirelim. “Şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan” Fenerbahçe ile sadece 3 puan fark kalmışken... :)

MAÇIN ADAMI: Caner Erkin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.