Gol goldü penaltı penaltı

A -
A +

Hakemin öne çıktığı iki kritik karar vardı; iptal edilen Malatya golü ve Fener lehine çalınan penaltı… Bana göre gol gol, penaltı penaltıydı. Birincide kaleciye faul yok, diğerinde kalecinin faulü var.

¥ Yazıyı yazmaya başladığımda maç golsüz sürüyordu. Geride kalan sürede Fenerbahçe’nin daha çok topla oynadığı ama Malatyaspor’un daha net pozisyonlar bulduğu gerçeği vardı.
¥ Forvetsiz Fenerbahçe hücum arsasını Ozan - Alper - Moses ile çiğniyor, elhak, bir maçı kazanacak kadar da fırsat yakalıyordu ama…
¥ Futbolu hızlandırmaya ve adaletli oynamaya yönelik her türlü yeniliğe eyvallah; ancak şu “Pozisyonu bitir, ofsaydı kaldır” kuralı hiçbir zaman içime sinmedi. İşte dünkü pozisyon; Guilherme’nin araya oynadığı topta Jahovic’in ofsayt olduğu çok açık ama Erdem Bayık kural gereği devam ettiriyor, kaleci Altay, Jahovic’i durduracağım diye ayaklarına yatıyor ve sakatlanıyor. Beş dakika tedavi ile maça devam edebiliyor. Oyunu tamamen terk etmesi de mümkün. Niye boş yere sakatlanıyorum abi?
¥ Neyse… Hakemin öne çıktığı iki kritik karar vardı; iptal edilen Malatyaspor golü ve Fenerbahçe lehine -VAR incelemesiyle- çalınan penaltı… Bana göre gol gol, penaltı penaltıydı. Birincide kaleciye faul yok, diğerinde kalecinin faulü var.
¥ Teknik adam ile spor yazarı arasındaki fark bu olmalı; Sergen Yalçın en hareketli, en teknik, en faydalı iki adamı Guilherme ve Gökhan Töre’yi arka arkaya oyundan alınca “Aha, maçı verdi” dedim. Ama hoca -en azından beraberliği koruma adına- haklı çıktı.
¥ Söz kadrodan açılmışken, Ersun Yanal’ın Rodrigues yerine Alper’i ilk on birde tercih etmesi doğru muydu? Forvetlerinin sakat olduğu bir haftada gole daha yakın Rodrigues baştan oynasaydı daha iyi olmaz mıydı? 70. dakikada iki oyuncuyu yer değiştirirken geç kalmadı mı?
¥ Deplasmanlarda zorlanan Fenerbahçe bir kere daha yanıltmadı. İşin kötüsü haftaya da deplasmanda… Ateşli taraftarının da desteği ile iki haftadır içeride dışarıda kazanan istim üstündeki Göztepe’ye gidecek.

MAÇIN ADAMI: Farnolle

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.