Yiğit düştüğü yerden kalkar

A -
A +

Hâlen dünyanın en formda takımlarından birine, üstelik kendi evinde yenildik diye ”Bizim Çocuklar”ı eleştirirken doza dikkat. Çünkü...

l Açılış maçı oynamak güzel ama ev sahibi takıma karşı değil! Fikstürü tersine çevirin; biz evimizde turnuvanın açılışını yapsaydık, zafere kilitlenmenin şiddetini hesaplayın.
l Bir de üstüne açılış töreninin kara tren tüneline çevirdiği dumanlı ortama çıkmak... Olimpiyat statlarının futbol seyircisi için dezavantaj olduğu gerçeğini değiştirmeye çalışan dört bine yakın taraftarımız...
l Millî maç, skor oyunudur. Güzel futbol değil, puanlar sizi yukarı taşır. Ama hem kötü oyun hem kötü sonuç olursa, söz biter.
l İtalyanlar göz açtırmadı, kabul. Pas yapamadık, orta sahayı geçemedik, doğru... Insigne’yi durduramadık, eyvah. Şimdi geçelim bunları ve bu maçtan alınacak derslere bakalım.
l 2000’de İtalya’ya yenilerek başlamış, gruptan çıkmıştık. 2002’de Brezilya’ya yenilerek başlamış, gruptan çıkmıştık. 2008’de Portekiz’e yenildik, gruptan çıktık. 2016’da Hırvatistan’a yenilerek başlamış, gruptan çıkmıştık.
l EURO 2020’ye de İtalya yenilgisi ile başladık ama Galler ve İsviçre maçlarından 4 veya 6 puan alarak yine gruptan çıkacağız.
l Hâlen dünyanın en formda takımlarından birine, üstelik kendi evinde yenildik diye Bizim Çocukları eleştirirken doza dikkat. Mahcubiyet kaçınılmaz olur.

MAÇIN ADAMI: Insigne

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.