Niye olmadı ya?

A -
A +

Turnuvanın en genç ekibi olarak, tek maçlara konsantre oluyoruz ama turnuva acemisi bir kadromuz var

l İlk gollük şutunu üçüncü maçında atabilen bir takımın bir üst turda yeri olamaz.
l Kafa ile rahatça kalecisinin kucağına atacağı topu, rakibin önüne atan stoperin takımı bir üst turda olamaz.
l Tam dört kişinin bir rakip oyuncunun etrafını sarması ve Seferovic’in de topu göbekte bomboş Shaqiri’ye atması ve onun da kalemizde köşe seçerek harika bir vuruş yapmasını izleyen bir takım, bir üst turda olamaz.
l En önemli yıldızı en kötü maçını oynuyorsa, bu takım bir üst turda olamaz (Hakan Çalhanoğlu). Keza, İrfan Can Kahveci’nin iştahı Nihan Kahveci’nin hırsına ulaşmıyorsa, bu takım bir üst turda olamaz.
l Ricardo Rodriguez gibi bir tecrübeyi, Granit Xhaka gibi bir enerjiyi, Shaqiri gibi, Seferovic gibi gol silahlarını tanımadan “farktan” bahseden medyanın akıl hocalığı yaptığı bir ülke, bir üst turda olamaz.
l İrfan Can’ın Shaqiri’ye nazire yaparcasına attığı şeref sayısından sonra yine Shaqiri’yi bomboş bırakıp, ümitleri tüketen golünü yiyen bir takım bir üst turda olamaz.
l Aslında bu takımın içinde tek kişi üst turu hak ediyordu (Mert Müldür), ama bir kişi tek başına bir üst tura çıkamıyor!
* * *
l İşe bak; “Fransa’yı, Hollanda’yı, Norveç’i evire çevire yenen milli takım bu değil miydi?” sorusu, “Bu turnuvada neden başarısız olduk?” sorusunun önüne geçti, iyi mi!
l Benim bulduğum cevap, turnuvanın en genç ekibi olarak, tek maçlara konsantre oluyoruz ama turnuva acemisi bir kadromuz var.
l Kosovalıları, Kamerunluları, Bosnalısı, Arnavut’u, hatta Türk’üyle, içinde yetmiş iki milletten oyuncu bulunan İsviçre, bir turnuva takımı oysa…

MAÇIN ADAMI: Breel Embolo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.