Emirhan’ın emeğine yazık

A -
A +

> Ligin ilk yarısında şu soruyu sorsaydık, “Kafayı mı yedin sen?” diyecekti herkes: Beşiktaş ligi Önder Karaveli ile mi bitirsin Halim Okta ile mi?

> Ah Halim, 35 sene öncesine götürdün bizi. Spor Müdürü olduğum 1987 yılında ziyaretime gelen ilk futbolcuydu Halim. Gordon’un efsane takımında, Yeni Salihlispor’dan gelen bir oyuncu olarak “yedek golcü” unvanıyla birçok maça damga vurmuştu sezon başladığında.

> Dün özellikle ilk yarıda müthiş bir futbol oynattı 12 eksikli ve kupa yorgunu Beşiktaş’a… Halim’in elindeki son derece sınırlı kadro, Sergen Yalçın’ın şampiyon kadrosundan daha gösterişli oynuyordu!

> Yedek kulübesi bile yarı yarıya boş olan Kartal, göz açtırmadı Rizespor’a… Şaştım kaldım. Elbette yarısı yetenekli Türk gençlerinden oluşan, başlarında ilk kez bu seviyede maça çıkmış Türk teknik direktörü ile gurur vericiydi bu resim.

> Hemen her pozisyonun içinde Emirhan vardı. Kafa şutu direkten dönen genç futbolcu, Batshuayi’ye gol pası verdi ama Belçikalı bunu değerlendiremedi. Yine Emirhan’ın içinde olduğu pozisyonda penaltı geldi.

> İkinci devreye can havliyle giren Rizespor bir şans golü buldu. Sağdan Boldrin’in harika ortasında Ersin karambolün içine düştü, top Pohjanpalo’nun dizine çarpıp ağlara gitti.

> Emirhan ile Güven’in sürekli beslediği Batshuayi bir türlü isteneni yapamayınca iş yine bu ikiliye düştü; Güven asisti yaptı Emirhan golü...

> Ve Rizespor Pohjanpalo’nin iki taksitte attığı golle puana uzanırken, Beşiktaş hiç beklemediği iki oyuncusu Batshuayi ve Josef’in iştahsız oyunu ile galibiyetten oldu. Maçın son dakikalarındaki çirkinliklere değinmeyeceğim.

MAÇIN ADAMI: Emirhan İlkhan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.