Kıran kırana…

A -
A +

> Galatasaray’a takviye olsun diye alınan üç futbolcuyu yedek kulübesinde oturtan Torrent, orta sahasını yine değiştirmişti.

> Maça “rakibi boğarak” başlayan sarı-kırmızılıların bu baskılı görüntüsü ile ilk golü yiyeceği kimin aklına gelirdi? Kâğıt üstünde “Eh işte, Rize maçı” gibi duran bu randevunun müthiş bir çekişmeye sahne olacağını kim söyleyebilirdi? 

> İki kulübü birbirine düşüren Gedson Fernandes, korner köşesine yakın bir yerlerden kendisine yapılan faulü kullanırken topa öyle bir falso verdi ki, top stadın yanından geçen otobana gidip geri döndü adeta… Bu golde, evindeki Tahir Kıran ayağa fırlarken stattaki Burak Elmas koltuğunda biraz daha küçülüyordu.

> İlk yarının geride kalan bölümü Galatasaray adına Kerem’in “kendini parçalaması” ve Rize’de Fernandes’in “toplu gösterisi” ile geçti.

> Devre bitmeden Kerem’in ortaya çıkardığı topu en son sağ ayağı ile plaseleyen sol bek Patrick van Aanholt, takımını soyunma odasına umutlu taşıdı.

> İkinci yarı tam bir gerilim filmiydi. 57. dakikada oyuna giren Gomis için 6 dakika sonra penaltı çalındı, kaleci onun kafasına vurdu diye... Penaltı mı değil mi belki tartışılır ama penaltının iki kahramanını karşı karşıya getiren atışta kaleci Tarık başarılı oldu.

> Bir 6 dakika daha geçti ve bir penaltı daha… Bu kez tartışmasızdı. Gomis “Ben yokum” deyince Babel geçti topun başına ve ilk penaltıyı çelen Tarık bu kez ters tarafa gitti, maça eşitlik geldi.

> Üstünlük golü ceza sahasında “dar alanda kısa paslaşmalarla” geldi. Gecenin adamı olmayı kafasına koymuş olan Van Aanholt dokundu en son. Bu golde payı olan Feghouli bir de Gomis’e asist yaptı; Fransız şovunu yaptı.

> İki penaltı ve bir kırmızı karta muhatap olan Rize’de Başkan Tahir Kıran ne kadar sinirlendi bilmiyoruz ama çok basit çalınan ilk penaltıya protokol gereği müdahale edemeyen VAR'ın ikinci net penaltıya yardım etmesi hakem adına basiretsizlikti.

MAÇIN ADAMI: Van Aanholt

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.