Kimse üzülmedi

A -
A +

> Geçen haftanın “son dakikada kazanan” iki takımının Kadıköy’deki buluşmasının ilk 22 dakikasında bir kırmızı kart, bir gol vardı ve ortalık toz dumandı. 

> Fenerbahçe hızlı girmişti maça. Sezonun hayal kırıklığını silmek ister gibi, taraftarının gönlünü almak ister gibi, gözü pek, saldırgan, hırslı.

> İrfan Can pişmiş aşa su kattı. Hakem Küçük, İrfan’ın, Siopis’in kaval kemiğini çiğnediğini göremedi; son dönemin VAR yıldızı Mete Kalkavan “Gel bi bak” dedi. O kırmızı karta itiraz edeni Siopis’in yerine çime yatırıp aynı darbeye muhatap etmek lazım.

> Ömür’ün taşıdığı ve Nwakaeme’nin bitirdiği gole ve on kişi kalmasına rağmen Fenerbahçe pes etmedi. Bütün bir devreyi baskılı oynadı, Uğurcan’ı birkaç kere zor durumda bıraktı. Bir topu Trabzon futbol fabrikasının son şaheseri Ahmetcan çizgiden çıkardı.

> İkinci devrede de görüntü aynıydı. Fenerbahçe bastırıyor, Trabzon savunuyordu. Bu oyunun doğal sonucu olarak bordo-mavililer arada bir yakaladığı karşı ataklarda etkili oluyordu. Ama önce Fenerbahçe’nin golünü “yâd edelim”

> Maç boyu Puchacz ile boğuşan Mert Hakan, yine yerdeydi. Ve kalkıp frikiği Zajc’ın kafasına ortaladı; Sloven oyuncunun şutu ağlarla buluştu.

> Fenerbahçe golle birlikte daha da iştahlandı. Bu baskıyı paslarla kıran Trabzon’un karşı ataklarında Nwakaeme’nin cömertliği vardı. Hele 85. dakikada bomboş kale yerine direğe nişanlayınca, muhtemel bir Kadıköy galibiyetini bir başka bahara bıraktı Nijeryalı yıldız.

> İki takımın içinde bulunduğu durum İtibarıylabu beraberliğin kimseyi üzmediğini düşünüyorum. Ama “Fenerbahçe on bir kişi oynasaydı ne olurdu?” sorusunun cevabı zihinlere takılı kaldı.

MAÇIN ADAMI: Mert Hakan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.