Serdar nere, Gomis nere?

A -
A +

> Gün boyu kripto para derbisi, sosyal medya derbisi, futbol otoriteleri derbisi, hocaların derbisi derken, sahadakilerin derbisi başladı. Fener’in ikinciliği ve Torrent’in gidiciliği derbisiydi aslında...

> Fenerbahçe’nin baskısı, Galatasaray’ın pozisyonlarıyla başladı sezonun son derbisi... Özellikle Berkan’ın sağdan kestiği toplarda Kim Min-Jae başarılıydı.

> Fenerbahçe ataklarında ise iki isim öne çıktı; her zamanki gibi biri Marcao, öteki Van Aanholt... Savunmaya duvar ördüler.

> Ama maçın seyri gol kokuyordu. İlk yarım saatin sonunda Mert Hakan’ın akıllı pası, Osayi Samuel’in şahane kesmesi, Zajc’ın sert şutuyla o gol geldi.

> Kerem’in karşı karşıya şutuna set çeken Altay, Fenerbahçe’nin soyunma odasına üstün gitmesini sağladı.

> Takımlar aynı kadrolarla çıktı ikinci yarıya... Galatasaray biraz daha toparlanmış görünüyordu. Ama derbide topa maçın 28. dakikasında dokunabilen Gomis, golden çok uzaktı. Sadece Kerem’in çırpınışları vardı.

> Bitime yirmi dakika kala Fenerbahçe skoru garantiye aldı. Derbinin öne çıkan isimlerinden İrfan Can’ın ortası, Mert Hakan’ın kafa ile aşırtması ve Serdar Dursun’un kafayı çivi gibi çakması... Her şeyi bitiriyordu aslında.

> 84. dakikada iki Arda girdi oyuna; Galatasaraylı olan 35, Fenerbahçeli olan 17 yaşında... Aradaki 18 yaş fark, maçın da farkıydı, kazanan ile kaybeden arasında... Ya da her geçen gün yükselen Serdar Dursun ile geri geri giden Gomis arasındaki fark da diyebiliriz.

> Hakem Atilla Karaoğlan kendisine Fırat Aydınus’u örnek almış olmalı; bariz hata yapmamasına rağmen, kartları sohbet ede ede göstermesi bir hakem zaafı olarak öne çıktı.

MAÇIN ADAMI:Osayi Samue

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.