2019 MUTSUZ OLMA REHBERİ

A -
A +
Sürekli mutlu olmaya çalış. Anı yaşa. Hayattan keyif almaya bak.
Kişisel gelişimle ilgilen. İyi iletişim ve başarı için taktik çalış.
Sana akıl verenleri boş ver! Sen içindeki çocuğun sesine kulak ver.
Eleştirel düşünme becerini geliştir. Her şeyi ve herkesi eleştir. Şikâyet et, sitem et ama asla sabretme.
Başarılı olduğunda kendini kutla. Başarısız olduğunda etrafta bir suçlu ara. Mazeret dışında bir şey üretmek için çabalama.
İş hayatının çetin şartlarında rekabet edebilmek için kondisyon çalış. Özellikle ayak kaydırma, rakip devirme, öz menfaat için başkalarını karalama, koltuk için kendini paralama gibi hamlelere yoğunlaş.
Çevren çapından geniş olsun. Başın dara düştüğünde bir telefonla işini halledebilecek nüfuzlu insanlarla iletişim kur. Telefon rehberini akrabalar ve arkadaşlar dışında biraz işe yarayacak insanlarla doldur.
İnsanlara bol bol kendinden bahset. Geçmişteki başarılarını, yeteneklerini ve güçlü olduğun alanları anlat. Sana hayran olmalarını sağlayana kadar konuşmaya devam et.
Sosyal medya hesaplarını takip edenler senin ne kadar mutlu, kültürlü, derin ve ideal bir insan olduğunu düşünsünler. Bütün paylaşımlarını bu düşünceyi oluşturacak şekilde yap.
Sakın yalnız kalma! Kendinle baş başa kalmamak için icabında saçma sapan hobiler edin, olur olmaz insanlarla görüş. Ama canının sıkılmasına asla izin verme.
Bir hata yaptığında hemen geri adım atıp özür dileme. Birisi seni eleştirdiğinde hemen yelkenleri indirme. Karşı atağa geç, kendini savun ve dik dur. Kendini ezdirme!
Yaz tatili için paran olmasa da lüks otelleri tercih et. 10 günlük tatili 10 ay taksitle öde. Açık büfede acısını çıkarırsın.
Günceli yakala! En az iki Türk dizisi, bir evlilik programı bir de yemek programı takip et.
İçin sıkılır gibi olduğunda alışveriş yaparak rahatlamaya çalış. Paran yoksa bile ileride ev eşyalarını değiştirme hayali kurarak gevşe.
Borsada az da olsa mutlaka hissen olsun. Her gün hisse senetlerini ve döviz kurlarını takip et. Hayatına heyecan kat.
İnsanların kalbini kıracağım diye endişe etme! İçine atıp sonra sen çekeceğine, içini boşalt başkaları çeksin.
Kendinle barışık ol! İç sesinle bile kendini eleştirme.
Sonradan hayal kırıklığına uğramamak için insanlara fazla değer verme.
Sana derdini anlatan insanlardan uzak dur! Hep neşeli insanlarla birlikte ol.
Özgürlüğünden asla taviz verme. Kimsenin seni kısıtlamasına müsaade etme. Bir tane hayatın var. Onu istediğin gibi, gönlünce yaşa.
Risk almaktan korkma. Evinde mutsuzsan eşinden, işinde mutsuzsan işinden ayrıl!..
Sakın azla yetinme, hep daha fazlasını iste. Ayağını yorganına göre uzatacağına, yorganı değiştirip ayağını kafana göre uzat.  
Varoluş, hayatın amacı, ölüm gibi içini sıkan konulardan uzak dur. Her hayat bir hikâyedir. Sen de kendi hikâyenin başını veya sonunu düşünerek günlerini berbat etme. Hangi sayfadaysan orayı yaşa.
Tabuları yık, zincirleri kır, prangaları parçala! Alabildiğine özgür ol. Sezgilerin pusulan, aklın rehberin olsun. Yelkenlerini hayatın rüzgârıyla şişir ve yol al.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.