İslam ülkelerinde çıkarılan fitneler!..

A -
A +

İngilizler; Hindulara, Hindistan’ın hakiki sahiplerinin Hindular olduğunu, Müslümanların Hindu tanrılarını kurban ettiğini, buna mani olmak lazım geldiğini telkin ettiler.

 
 Günümüzü anlamak için geçmişi iyi bilmek gerekir -7-
İngilizlerin Hindistan’da da ilk işleri, kendilerine hizmet edecek kimseler bulmak oldu. Müslümanlar içerisinde zayıf itikadlı kimseler satın alındı. Bu kimseleri kullanmak sureti ile fitne ateşini yavaş yavaş yaktılar. Bunun için, Müslümanların hakimiyetinde yaşayan Hinduları kullandılar. Hindulara, Hindistan’ın hakiki sahiplerinin Hindular olduğunu, Müslümanların Hindu tanrılarını kurban ettiğini, buna mani olmak lazım geldiğini telkin ettiler. Onlardan paralı askerler temin ettiler. Böylece, Kraliçe Elizabeth’in emrettiği ordu kurma işi, Hindu cehaleti, İngiliz'in İslam düşmanlığı ve para hırsı ile birleştirilmiş oldu. Müslümanlarla Hinduların araları açılarak harpler çıkarıldı.
İngilizler devamlı olarak Hinduları destekliyor ve onlarla beraber büyük Müslüman katliamları yapıyorlardı. Hinduları Müslümanların üzerine saldırtıyor, sokaklarda Müslüman çocukların, kızların kanlarını akıtıyor, bu durumu da neşe ve kahkaha ile seyrediyorlardı.
Hindistan’da hiçbir sene geçmemiştir ki inek kurban etmek sebebi ile binlerce Müslümanın öldüğü fitneler zuhur etmiş olmasın. Bu fitneyi körüklemek için Müslümanlar arasında, bir taraftan inek kesmenin 7 tane koyun kesmekten daha efdal olduğunu yaydılar. Diğer taraftan da Hindular arasına, inek tanrılarını ölümden kurtarmanın çok sevap olduğunu yaydılar. Böyle fitnelere misal olarak burada tarihî bir vesikayı zikredelim:
Bir Kurban Bayramı günü sarıklı, sakallı, cübbeli iki Müslüman, kurban etmek için bir inek alırlar ve Hindu mahallesinden geçerler. Bir Hindu önlerine çıkar ve ineği ne yapacaklarını sorar. Kurban edeceklerini söylerler. Hindu:
-Ey ahali! Yetişin, tanrımızı kurban edecekler! diye bağırır. Müslümanlar da:
-Ey Müslümanlar! Yetişin, kurbanımızı elimizden alıyorlar! diye feryat eder. Hindularla Müslümanlar toplanırlar. Sopalarla, bıçaklarla birbirlerine saldırırlar. Yüzlerce Müslüman katledilir. Fakat, ineği Hindu mahallesinden geçiren iki kişinin, İngiliz sefaretine girdikleri görülür...
Bu hadiseyi yazan, daha sonra, İngilizleri kastederek, "Biz sizlerin bir Kurban Bayramını Müslümanlara nasıl zehir ettiğinizi iyi biliyoruz" diyerek bir gerçeği itiraf etmiştir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.