Kızım, kendini rahat hisset burada

A -
A +
"Biraz kendini toparla, sıcak bir banyo yap bence. Birazdan doktor bir ahbabımız da gelecek."
 
 
Neveser Hanım koyu yeşil bir etek, üzerine açık kahverengi bir bluz giymişti. Her zaman olduğu gibi son derece bakımlı, dinç görünüşüyle büyük salonda kitap okuyordu. Sağ taraftaki müzik setinden çok kısık bir şekilde nağmeler duyuluyordu. Hizmetçi kız Ayşen heyecanla salona girdi:
- Önder Bey geldiler efendim, yanında bir de misafir var.
Altın çerçeveli gözlüklerinin üzerinden hizmetçiye baktı Neveser Hanım:
- Kim?
- Tanımıyorum efendim, bir bayan...
Yaşlı kadın özenle kitabını kapattı ve yanı başındaki bastona dayanarak ayağa kalktı. Bu sırada Önder salona girmişti bile:
- Anne, bir konuğumuz var. Detayları sana anlatacağım. Doktor Süha Amcayı arar mısın lütfen. Şoförü gönderiyorum hemen, buraya gelsin.
Neveser Hanımın kaşları çatıktı. Önder’in arkasında duran genç kadına bakıyordu dikkatle. Üstü başı kir içindeydi kadının. Bitkin bir hâli vardı ve rengi bembeyazdı. Ayakta güçlükle durduğu belliydi. Hemen toparlandı:
- Buyurun kızım hoş geldiniz? Önder hemen küçük hanıma yer göster oğlum. Ayakta kalmasın. Ayşen sen de derhal sıcak bir ada çayı yap. Bol limonlu olsun.
Bastonu süs olarak taşıdığı yürümeye başlayınca anlaşılıyordu. Âdeta keklik gibi sekerek yanlarına geldi ve Nazan’ı kolundan tutup şefkatli bir şekilde kanepeye doğru yönlendirdi. Genç kadın, Neveser Hanımı görünce rahatlamıştı. Önder, insana güven veren bir genç adamdı ama yine de Nazan tedirginlikler yaşamıştı buraya gelene kadar. Kanepeye kendisini bıraktığı anda âdeta yumuşacık bir yığının içine gömülmüş gibi hissetti kendisini. Bütün kemikleri acıyordu. Yalvarırcasına baktı karşısındaki yaşlı kadına:
- Bir bardak su isteyebilir miyim?
Neveser Hanım hemen bağırdı:
- Ayşen... Ayşen...
Önder atıldı:
- Anne kızı gönderdin ya, ben gidip getiririm.
Yaşlı kadına başıyla olur işareti yaptı. Yeniden Nazan’a döndü:
- Rahat ol kızım, kendini rahat hisset burada. Ne olup bittiğini bilmiyorum ama çok bitkin görünüyorsun. Biraz kendini toparla, sıcak bir banyo yap bence. Birazdan doktor bir ahbabımız da gelecek. Bence senin iyice bir dinlenmeye ihtiyacın var...
Nazan kekeledi güçlükle:
- Te.. Teşekkür ederim... Çok iyisiniz...
                   ***
Doktor Süha Bey kısa boylu, yuvarlak çerçeveli gözlükleri olan bir adamdı. Dikkatle muayene etti Nazan’ı. Sonra ağır bir şekilde doğruldu. Neveser Hanım’a döndü:
- Küçük Hanım açlıktan bayılmış... Sanıyorum zor bir dönem geçirmiş. Bitkinlik, yorgunluk ve ağır depresyon içinde. Uzun süreli ve özenli bir dinlenmeye ihtiyacı var. Birkaç tane ilaç yazacağım. Kuvvetlendirici ve sakinleştirici. Mümkün olduğu kadar uyumaya çalışsın. Ben yarın yine gelirim. Şimdi hafif, çok yağlı olmayan şeyler yesin. Meyve suyu içsin. Ada çayı vermekle iyi etmişsiniz. Çay, kahve yerine ada çayı içsin. Ihlamur içsin. Bir hafta içinde toparlar. Geçmiş olsun hanımefendi... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.