Van Persie’siz olmaz

A -
A +

Fenerbahçe’nin Osmanlıspor maçındaki en büyük handikabı yanlış stratejiyle başlamasıydı. Feyenoord yorgunu takım rakiplerinin kazandığı haftada böylece 2 puan daha geriye düşmüş oldu. Sarı-lacivertli takımın maçın henüz başında Ozan, Mehmet Topal ve Josef ile pas yaparak oyunu ve rakibi tartması gerekirdi ama bu oyuncular her defasında dikine oynamaya çalışarak basit top kayıplarına neden oldu. Buna hakem Mete Kalkavan’ın yüzde 100 hatalı olan penaltı kararı da eklenince devreye mağlup girmek kaçınılmaz oldu. 
Fenerbahçe’de Emenike’nin forvette yalnızları oynaması Advocaat’ın çözüm bulması gereken bir konu. Yedek kulübesine baktığımızda kenarda Van Persie gibi bir dünya yıldızı var. Hollandalı sahadaki duruşu, son vuruş yeteneği ve oyun zekâsıyla ligdeki diğer forvetlerden hemen ayrılıyor. Bence Fenerbahçe sezonun geri kalanında oyun planını onun etrafında kurup, Emenike’yi kanatlarda kullanabilirse gol yollarında daha rahatlayabilir. 
Volkan beynini yorsun! 
Bir parantez de takımın kötüleri Volkan Şen, İsmail ve Sow’a açmak lazım. İsmail geçen sezon Beşiktaş’ın şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı ama dün akşamki görüntüsü geçen sezondan çok uzaktı. Bu görüntüsüyle Hasan Ali’den formayı alması çok zor. Volkan Şen olumlu-olumsuz her hakem kararında hem rakiple hem de rakipleriyle didişti. Bu işi zamanında biz de yaptık, kendisine tavsiyem ağzını yorduğu kadar beynini yorup takıma faydalı olması zira golde yaptığı asiste kadar bir tane olumlu hareketi yoktu. 
Moussa Sow da İsmail gibi önceki yıllardaki performansını aratan isimlerdendi. Bir yıllık Al Ahli macerası fizik olarak çok gerilemesine neden olmuş, bütün maç boyunca bir tane adam geçemedi. Fenerbahçe için şampiyonluğun kilidi Van Persie’nin bir an önce 11’e adapte edilmesinden ve Van Persie-Lens-Emenike üçlüsünün uyumundan geçiyor… 

Fener-bahçe için şampiyonluğun kilidi Van Persie’nin bir an önce 11’e adapte edilmesinden ve Van Persie-Lens-Emenike üçlüsünün uyumundan geçiyor… 

MAÇIN ADAMI

Ndiaye 

Fenerbahçeli oyuncuları çok yordu, zekâsıyla Osmanlı ataklarında çok iyi bir beyin olarak göründü.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.