Yanlış başladık doğru bitirdik

A -
A +

Milli Takımımız Konya’da muhteşem bir taraftarın önünde grubun favorileri arasında yer alan Ukrayna ile 2-2 berabere kalırken, sahada iki farklı takım görüntüsündeydik. Maç öncesi İlk 11’leri gördüğümde çok şaşırdım çünkü bu denli güçlü ve organize bir milli takıma karşı çift forvetle başladığımızı ilk defa gördüm. Futbol, hataya yer vermeyen ve cezayı hemen kesen bir oyun. Bunu dün akşam bir defa daha gördük ve çift forvet nedeniyle orta sahayı tamamen rakibimize teslim ettik. 
İlk yarıda seken, ortada kalan her top istinasız Ukraynalı oyunculardaydı. Orta sahamız oyunu tutmaktan çok uzaktı ve bunun neticesinde kalemizde iki gol gördük. 
İkinci yarıya başlarken daha dengeli bir kadro sahaya süren Fatih Terim’in bu hamlesi hemen sonuç verdi ve Milli Takımımız Konya halkının da desteğiyle rüzgârı arkasına alarak arzuladığımız futbolu sergiledi. 
Ukrayna Milli Takımı kalecisinden forvetine kadar çok organize bir takım. Böyle kritik maçlarda basit hatalar yapmamalıydık. Üzerinde çok fazla baskı olduğunu tahmin ettiğim Hakan Çalhanoğlu dün beraberlik golünü atmasına rağmen oldukça tutuktu. Caner’in de ayakta duracak hali yoktu. Emre Mor çok umutlu olduğumuz bir isim ama Ukraynalı Yarmolenko’yu örnek alıp daha basit oynamayı öğrenmeli. 
Bir parantez de Arda konusunda açmak lazım. Medyanın büyük bölümü Terim’den çekindiği için eleştiremiyor ama Milli Takım ego ve kişisel kavgaların odağı olmamalı. Arda dünyanın en iyi takımında sezona harika bir başlangıç yaptı ve Milli Takım’da olmayı fazlasıyla hak ediyor. 

Futbol, hataya yer vermeyen ve cezayı hemen kesen bir oyun. Çift forvet nedeniyle orta sahayı tamamen rakibimize teslim ettik.

MAÇIN ADAMI

Yarmolenko 
Çok klas, inanılmaz bir futbolcu. Soğukkanlı oyunuyla takımını her pozisyonda rahatlattı…

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.