Bu formayı hak etmiyorlar

A -
A +

Fenerbahçe’nin Manchester United karşısında sergilediği futbolu yorumlamak zor. Bir kulüp düşünün, taraftarı maçına bilet almak için ekmek parasıyla hesap yapsın, bir kulüp düşünün taraftarı en zor günlerinde bile hiçbir zaman yalnız bırakmasın. Bir de o taraftarların desteklediği takımda forma giyme şansı bulmalarına rağmen oynadıkları takımın farkında olmayan, o armayı hak etmeyen bir grup futbolcu düşünelim şimdi hep beraber... Fenerbahçeli futbolcuların hiçbiri maça çıkarken United’ı mağlup edebileceklerine inanmamış.
Volkan Şen ve Alper Potuk Bursa ve Eskişehir’de göze batmış oyuncular olabilir ama gerçekten üst seviye futbolcuysanız bu tip maçlarda farkınızı ortaya koymanız gerekir. Her iki oyuncu da bütün maç tek olumlu hareket yapmadı. Alper sağ açık oynamasına rağmen bütün bir tane başarılı orta, bir tane başarılı ofansif hamle kaydedemedi.
Neticede aslında maç öncesindeki inançsızlıkla kaybedilen maç Kjaer’in gereksiz penaltıya sebep olan müdahalesiyle dönülmez bir noktaya geldi. Van Persie’nin eski stadında eski günlerinden bir resital sunarak attığı gol ise gecenin Fenerbahçe adına tek güzel şeyiydi. United deplasmanında kaybetmek dünyanın en normal şeyi ama hangi Fenerbahçeli dün geceki performansı için “Elimden geleni yaptım. Maç bittiğinde formam sırılsıklamdı” diyebilir ki?
Fenerbahçe’nin temel sorunu dün geceki inançsızlık ve kötü futboldan ziyade işleri bu noktaya getiren ve kulübü babasının çiftliği sanan Aziz Yıldırım. Takımı yıllardır ben bilirim edasıyla yöneten Yıldırım’ın artık çok sevdiğini söylediği Fenerbahçe’ye zarar verdiğini anlayıp bir an önce kenara çekilmesi gerekiyor. Fenerbahçe, Fenerbahçelilerin arzuladığı genç, dinamik ve vizyon sahibi bir başkanla dolu tribünler önünde eski günlerine dönecektir.

Hangi Fenerbahçeli oyuncu dün geceki performansı için “Elimden geleni yaptım. Maç bittiğinde formam sırılsıklamdı” diyebilir ki?

Maçın Adamı

Bonservis rekorunu hak ettiğini ispatladı. Sahanın yıldızıydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.