2018 çok geç

A -
A +

"F.Bahçe hayati bir galibiyet alırken yönetimde de kan değişikliğinin çabuk olması gerekiyor."

Fenerbahçe, Konyaspor’u Süper Lig seviyesinden ziyade bir 3. Lig karşılaşmasını andıran maçta 1-0 yenerek çok önemli bir galibiyet elde etti. Maçı izlerken sarı-lacivertli futbolculardaki durgunluğun medyada Başkan Aziz Yıldırım’a yöneltilen eleştirilerden kaynaklandığını ve takımın bu durumdan olumsuz etkilendiğini hissettim. Dirençli ve etkili futbol oynaması beklenen Konyaspor’daki durgunluğun sebebi ise dar rotasyonu nedeniyle UEFA Avrupa Ligi yorgunluğu yaşamasıydı. Son derece durgun geçen maçta futbol her ne kadar vasat olsa da kazanılan üç puan, şampiyonluk yarışının içerisinde kalmak adına Fenerbahçe için hayati bir önem taşıyor. 
Teknik direktör Advocaat’ın sol kanatta Hasan Ali ve İsmail Köybaşı’nı önlü arkalı oynatmasına hiçbir anlam veremedim. İsmail bu yaşa kadar sol önde bir defa bile oynamamıştı ve dün de etkili olmaktan uzaktı. Advocaat’ın artık bu ilginç hamlelerine son verip takıma liderlik yapmaya başlaması gerekiyor. Büyük takım teknik direktörleri kriz anlarında çıkış yolunu bulabilmeli. Kariyerinin son döneminde yardımcı antrenörlük yapan Hollandalı bir an önce doğru kararlar vermeye başlamazsa Fenerbahçe için yolun sonunda ışık yok gibi. 

Bir parantez de maç öncesinde önümüzdeki kongrede aday olacağını açıklayan Ali Koç için açmak lazım. Olağanüstü bir durum olmaması halinde Fenerbahçe’nin önümüzdeki kongresi 2018’in mayıs ayında gerçekleşecek. Yani önümüzde iki yıl var. Bu Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu şartları düşündüğümüzde çok geç bir zaman. Başkan Aziz Yıldırım’ın kendisine yöneltilen eleştirilere verdiği etik olmayan cevapları düşündüğümüzde takımın çok daha erken gerçekleşecek bir kan değişikliğine ihtiyaç duyduğunu söyleyebiliriz. 

Maçın adamı: Lens. Penaltıyı yaptırarak galibiyette büyük rol oynadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.