İvme kazanacak

A -
A +

''Altın değerinde bir üç puan kazanan Fenerbahçe'nin bundan sonra yakalayacağı ivmeyle durdurulması çok güç olacak…''

Fenerbahçe futbol kalitesi anlamında beklentilerin altında kalan maçta, hafta içinde yaptığımız söyleşide belirttiğim skor beklentimi yanıltmadı ve 2-0 kazanarak şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olduğunu hatırlattı. Galatasaray Selçuk'un yokluğunun da etkisiyle orta sahada daha mücadeleci bir takımla sahada yer alırken, Fenerbahçe doğru alan paylaşımıyla rakibine maç boyunca pozisyon şansı tanımadı. Mehmet Topal'ın cezası nedeniyle forma giyen Neustadter'in Mehmet Topal'ı arattığı bir gerçekti, Rus oyuncunun yanı sıra Alper Potuk da derbi oynadığının farkında değil gibiydi. Fenerbahçeli taraftarlar Alper'i çok seviyor ve el üstünde tutuyor ama milli oyuncunun daha faydalı olması için her şeyden önce daha güçlü olması gerekiyor. Sow Manchester United'a attığı gole rağmen hala eski gücünden uzak. Önceki yıllardan tanıyıp bildiğimiz Sow görüntüsüne ulaşması Fenerbahçe'nin şampiyonluk yürüyüşünde oldukça belirleyici rol oynayacak. 
Ve Robin van Persie... Bütün takımı bir yana onu başka bir kenara almak gerekiyor. Top kontrolüyle, oyun zekâsıyla, son vuruşlarındaki doğal yeteneğiyle ve olağanüstü tekniğiyle gerçekten çok klas bir futbolcu. Fenerbahçe'nin mevcut golcüleri arasında da sisteme ve en uygun isim. Hollandalının geçen yıl beklentilerin altında kalmasında emeği geçen herkese yazıklar olsun. O bu takımda geçmiş yıllarda Hooijdonk ve Alex gibi yıldızların sahip olduğu dokunulmazlığa sahip olmalı ve kendini hazır hissettiği her an 11'e yazılacak ilk isim olmalı. Bu kadar büyük bir dünya yıldızını Fernandao ve Emenike gibi isimlerle kıyaslar, kendisini bir defa daha ispatlamasını isterseniz verim alamazsınız. Altın değerinde bir üç puan kazanan Fenerbahçe'nin bundan sonra yakalayacağı ivmeyle durdurulması çok güç olacak.

MAÇIN ADAMI

Van Persie 

İlk goldeki son vuruşunu yapabilecek golcü çok az

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.