Ölü yatırım…

A -
A +
ABD'nin kukla başkanı Donald Trump önceki gün Orta Doğu ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.
Kısaca dedi ki:
"Son hesaplara göre Orta Doğu'da 7 trilyon dolar harcadık. Büyük bir hata, ama durum bu. Ve bugün Orta Doğu, oraya pek de akıllıca olmayan bir şekilde 17 yıl önce girdiğimizden çok daha kötü durumda."
Şimdi bu açıklamaya baktığınızda adamın vicdan azabı çektiğini falan düşünürsünüz değil mi?
Yok, değil işte!
Baksanıza, önce giden paranın yasını tutuyor, sonra da Orta Doğu'yu çok kötü duruma soktuklarını yarım ağızla söylüyor. 
Giden para yok aslında...
Ne kadar harcadığını söylüyor ama ne kadar sömürdüğünü ne kadar silah sattığını ne kadar petrol çaldığını söylemiyor. 
Çok daha önemlisi...
Kaç çocuğun katledildiğini, kaç kadının ırzına geçildiğini ve kaç milyon insanın hayatının elinden alındığını diline bile almıyor. 
"Yaptığımız hataydı. Hem dünya kadar paramız gitti, hem de Orta Doğu'yu kan gölüne çevirdik" diyen birinin derhâl talimat verip askerlerini çekmesini beklersiniz değil mi? 
Yok onu yapmıyor!
Onu yapmak yerine, Pentagon eliyle terör örgütü YPG'ye 2019 yılı için 550 milyon dolar ödenek çıkartıyor. 
Sebep, DEAŞ'la mücadeleye destekmiş!
Türkiye El-Bab'a girip DEAŞ dedikleri terör örgütünün kökünü kazıyor ama paralar YPG/PKK'ya gidiyor. 
Aslında YPG/PKK'ya resmî bütçede böyle bir yardım meblağı ayrılması, ABD'nin terörizmi desteklediğinin resmî kayıtlı belgesidir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu belgeden yola çıkarak ABD'li yöneticileri Uluslararası mahkemelerde yargılama yolunu araması gerekiyor. 
Zira...
Şu şartlarda ABD'nin Orta Doğu'da uyguladığı politikanın, Hitler'in Almanya'da uyguladığı soykırım politikasından zerre farkı yok. Çoluk, çocuk, yaşlı, genç, kadın, kız demeden aleni bir şekilde soykırım yapıyorlar mı?
Evet...
Başka ülkeleri sebepsiz yere kan gölüne çeviriyorlar mı? Karıştırdıkları ülkelerin doğal zenginliklerine barbarca el koyuyorlar mı? 
Evet...
Tüm dünyanın gözü önünde, bir tiyatro filmi oynatır gibi insanlık suçu işliyorlar mı? İstedikleri terör örgütlerine diledikleri gibi silah kuşandırıyorlar mı?
Evet...
Ee, ne farkı var bunların Hitler'den söyler misiniz? 
Kudüs kararından sonra Birleşmiş Milletler eliyle ABD'ye yeni ve çok daha ağır bir darbenin indirilmesi mümkün olabilir mi bilmiyorum ama denemekte yarar var. 
Bir çıkar yolu olmalı, bu insanlık suçu, tıpkı Kudüs kararı gibi tüm dünya ülkelerinin gündemine sokulmalı diye düşünüyorum. 
Önceki gün haberleri izlerken gözüme ilişti. 
Afrin yolunda ilerleyen Mehmetçik, YPG'ye ait bir cephaneliği havaya uçuruyor. Savaş uzmanı değilim. Bu nedenle cephaneliğe el koymak yerine, neden havaya uçurulduğunu bilmiyorum. 
Lakin...
İzlerken, "Niye havaya uçuruyorlar ki? Ele geçirilse daha iyi olmaz mı?" diye düşündüm. Neticede bunlar da terör örgütüne verilen desteğin kanıtı olabilir. 
Uluslararası mahkemelerde olmasa bile, Türk mahkemelerinde bu deliller ışığında bir dava açılabilir. Silah yardımı yapan Pentagon yetkilileri hakkında "Terör örgütüne destek" suçlamasıyla dava açılabilir, hatta yakalama kararı çıkarılabilir.
Onlar bizim eski bakanlarla ilgili yakalama kararını çok kolay çıkarmıştı. Biz de bir benzerini pekâlâ yapabiliriz. 
Neyse...
Biz geleyim 550 milyon dolarlık yardıma...
ABD'nin yaptığı silah yardımı kimsenin tadını kaçırmasın. Kırk yıldır PKK'ya yatırım yaptılar da ne oldu?
Vız gelir, tırıs gider!
Ayrıca silah hariç gönderdikleri paralar PKK'lıların dişinin kovuğuna yetmez birader. Extazi haplarına mı versinler, etek fistan mı alsınlar yoksa tünel mi kazsınlar?
Zor iş!
Önümüzdeki dönemde ABD'nin YPG'ye yaptığı yatırım biraz daha artacak. E, tırlarla taşınan teröristler için ceset torbaları alınacak, cenaze masrafları karşılanacak falan...
Yetmez bu kadarcık para!
Gelen silahları ya patlatırız ya da ganimet olarak alırız, orası dert değil.
Ama para meselesi sıkıntılı...
Çünkü; YPG 2019'a kalacak mı belli değil. Baksanıza, 20 günde yaklaşık 1400 tanesi itlaf edildi bile... Böyle giderse, gelen yardımları almaya giden kimse kalmayacak. 
Anlayacağınız, ABD'nin şu anda yaptığı "Ölü Yatırım"dan başka bir şey değil!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.