Hiçbirimiz masum değiliz...

A -
A +
Bir yanda kadınların vahşice öldürüldüğü, diğer yanda sabi sübyanın istismara uğradığı, beri yanda taciz ve tecavüzlerin peş peşe yaşandığı kapkara bir dönemden geçiyoruz. 
Her şey bir dakika içinde yaşanıyor. 
Bir dakikalık sinir, bir dakikalık kıskançlık ya da bir dakikalık şehvet uğruna her gün onlarca hayat kararıyor. 
Biz ise olan biteni sadece seyretmek ve suçu oraya buraya havale etmekle yetiniyoruz.
Şeytan, her suçun, her günahın ortağıdır derler. Gerçek şu ki, ortak olan sadece şeytan değil. Bizler de artık bu cinayetlerin, bu tecavüz ve bu istismarların en büyük ortağıyız. Çünkü bu yolun taşlarını, yaptıklarımız ve yapmadıklarımızla biz döşüyoruz. 
Hangisini saymamı istersiniz?
Bir genelev gibi çalışan bazı televizyon kanallarını evimizin içine sokan bizleriz. Kadını kadın olmaktan çıkarıp birer seks objesi hâline getiren yerli dizileri reyting rekortmeni yapan kim?
Rol icabı abisinin, amcasının karısına veyahut üvey annesine musallat olanları mı sayayım, yoksa öğretmeniyle aşk yaşayan öğrenci rolündeki sübyan kızları mı?
Canlı yayında iki kardeşi aynı anda ayartmaya çalışan kızların boy gösterdiği yarışma programlarına izlenme rekorları kırdıran kim? Dizilerdeki kadın cinayetlerine ve dayak sahnelerine ses etmeyen kim?
Okul dizilerinde dahi henüz ortaokul çağındaki kızları, erkeklerin çereziymiş gibi sergileyen dizilerin karşısına çocuklarımızı oturtanlar biz değil miyiz?
Dizileri, filmleri bir kenara bırakalım.
Bir taciz veyahut tecavüz olayını ballandıra ballandıra anlatan gazeteleri para vererek alan biz değil miyiz? 
İnternet sitelerindeki tecavüz haberlerini çok matah bir şeymiş gibi son detayına varıncaya kadar okuyan, o internet sitesine tık kazandıran biz değil miyiz?
Hadi haberleri de bir kenara bırakalım.
Sanat dünyasında kim kimin koynunda, kimin eli kimin neresinde belli değil. Aleni şekilde fuhşu ve eş değiştirmeyi normal gösteren, "Yeni bir aşka yelken açmışlar" diyerek topluma pompalayan magazin programlarını kimler izliyor? Öz yeğeniyle aşk yaşayan sapıkları, sanatçı diyerek büyüten biz değil miyiz?
Bunları da bir kenara bırakalım...
Bugün hepimiz sokağa çıkan kız çocuklarımıza "Aman kızım, dikkatli ol" diye tembihte bulunuyoruz? Peki hangimiz erkek çocuklarımızı, "Oğlum namuslu ol, başkasının namusunu da kendi namusun gibi bil" öğüdüyle sokağa salıyoruz.
"Erkeğin tesettürü, göz kapaklarıdır" derler. 
Peki hangimiz bunu erkeklerimize aşılayabiliyoruz? Başkasının namusuna musallat olanı namussuzun egosunu "Vay çapkın" diyerek şişiren bizler değil miyiz?
Hepsinden önemlisi...
Eskiden Zekeriya Beyaz, İsmail Nacar gibi dini yozlaştırmak için sapıkça fetvalar veren sözde din adamları vardı. Şimdilerde fetva veren bazı isimler çok mu farklı?
Türkiye'nin başında terörden tutun, sınır ötesi operasyonlara varıncaya kadar bin tane dert var. Ülke boydan boya bir beka sorunu yaşıyor. Şu kadar cinayet, şu kadar taciz ve tecavüz yaşanıyor. Bizim "hoca" dediğimiz isimler bu kıyametin ortasında, "Kadınlarla baş başa asansöre binerseniz halvet olabilirsiniz" diyor.
"Yatağa erken girerseniz, yatak çarşaf sizi şehvete sürükler" diye bel altı fetvalar yayınlıyor. 
Efendim vatandaş soruyormuş da ondan böyle fetva veriyorlarmış! E, zamanında Zekeriya Beyaz da "Karımla birlikte olarak iftarımı açabilir miyim?" diye soranlara, "Olur tabii, çok da güzel olur" diye fetva veriyordu. 
Ne farkı var?
Beni ister eleştirin ister kınayın…
Şu kadar şehit gelirken, şu kadar kadın öldürülürken, şu kadar taciz, tecavüz ve istismar olayı yaşanırken, tüm bu olan biteni görmezden gelip, "Tabii tabii, kadınlarınızı dövebilirsiniz" diyen, kadını ve erkeği bacak arası üzerinden yorumlayan din adamlarını ben hoca olarak tanımıyorum kardeşim!
Ayrıca...
Kadın katillerine "tahrik indirimi", çocuk istismarcılarına, "Kendi rızasıyla oldu" indirimi, tecavüz ve taciz suçlularına "İyi hâl indirimi" uygulayan mahkemeleri de tanımıyorum.
Ve lanetliyorum!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.