Sayın Devlet Bahçeli haksız mı?

A -
A +
İtiraf edeyim, salı günlerini iple çekiyorum. Hangi lider hangi konulara değinecek, kim kime sataşacak, kim kime hangi lafı sokacak diye merakla bekliyorum.
Ama en çok Bahçeli'yi izlemeyi seviyorum. 
Söz seçmedeki hünerine ve hak edenin suratında Osmanlı tokadı gibi patlayan laflarına bayılıyorum. 
Dün Meclis Grup Toplantısı'nda yine 24 ayar altın ayarında bir konuşma yaptı.
Önce OHAL'in kaldırılması tartışmalarına değindi.
"Koro hâlinde ‘OHAL kalksın’ diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL’i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL’e son verelim. CHP’sinden TÜSİAD’ına, AB’sinden BM’ye kadar OHAL’e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavrayamayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir" diyor. 
Birileri, "Bahçeli önceleri böyle konuşmuyordu. Sanki bir MHP'li değil de AK Partili konuşuyor. Ne oldu da böyle ağız değiştirdi?" diye soruyor. 
Biz bunun adına ağız değiştirme değil, millî duruş diyoruz. Mesele bayrak olunca, vatan ve millet olunca bir ağızdan konuşuyoruz. 
Bahçeli de bunu yapıyor. 
Beka meselesini particilik üzerinden yorumlayanlar, en büyük yanılgısını bu noktada yaşıyor zaten. Burada önemli olan mertliktir, adamlıktır, vatanseverliktir.
Bahçeli'nin; duruşuyla, adamlığı ve vatanseverliğiyle kendisi gibi düşünemeyen birilerinin aklını başından alması da gayet normaldir. 
Bunu özellikle belirtip, geçelim diğer açıklamalarına...
Bahçeli'nin en önemli açıklamaları, siyasi hayatını bitirecek ölümcül sonuca hızla koşan Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkındaydı. Kılıçdaroğlu'nu sözleriyle şamar oğlanına çevirdi desek yeridir. 
Bazıları, "Ağır konuştu" diyebilir ama ben, "Az bile söyledi" diyenlerin tarafındayım. 
Hangi sözü ağır kaçtı söyler misiniz?
"Biz Zeytin Dalı Harekâtı’nın zafer ve onuruyla sevinirken, mirasyedi CHP hazımsızlık krizine girerek sanatçılarla uğraşmaya girişmiştir. Sanatçılara ‘reziller’ diyerek kesik bir cephe açmıştır. CHP liderindeki basiretsizlik, hezeyan boyutlarını aşmış siyasi cinnete varmıştır" dedi MHP lideri....
Haksız mı?
Gezi eylemlerini bir iç savaşa ve katliama dönüştürmek için insanları sokağa çağıran sanatçı müsveddeleriyle kol kola yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri hak etmiyor mu?
Londra'nın göbeğinde, "İstanbul düştü, yakında Türkiye de düşecek" diyen Levent Kırca gibilere, iktidarı destekleyen seçmene, "P..evenk" diyen Müjdat Gezen gibilere, Erdoğan ekrana çıktığında, "Yine çıktı s... bilmem nesi" diye küfreden kadın sanatçı bozuntularına kol kanat geren Kılıçdaroğlu bu sözlerin çok daha fazlasını hak etmiyor mu?
Bahçeli, "CHP lideri Kılıçdaroğlu söz konusu çıkışıyla ülkemizin terörle mücadelesine karşı çıkan ülkelere dolaylı destek vermiştir. Gezi seviciler Kandil sevdalıları, FETÖ'cüler, devlete küfreden sözde sanatçılar CHP çatısı altında sonlarını hazırlayacaklar. Bu CHP'den bi halt olmaz" dedi.
Türk milletinin yüzde 77'si bunu söylemiyor mu? 
Hadi yüzde 77'yi bir kenara bıraktım. Sadece Atatürk'ün hatırası için CHP'ye oy veren seçmen kitlesi dahi bu sözleri kendi aralarında tartışıp olan bitene isyan etmiyor mu?
Bahçeli, "CHP ayrışmayı, kutuplaştırmayı destekleyen yobaz bir sistem hâline gelmiştir. CHP Türk milletinin gerçeğinden bihaber garabete dönüşmüştür. Kurucu parti, cumhuriyet düşmanlarının ini hâline gelmiştir" diyor.
Yalan mı kardeşim?
"Türkiye İran'la savaşa girerse, İran'ın saflarında yer alırım" diyen Eren Erdem ile "SİHA ile masum insanları öldürüyorlar" diyen Sezgin Tanrıkulu hangi partide? "Devletiniz seri katildir" diyen, "YPG'liler terörist değil" diyen, terörist leşleri başında gözyaşı döken hainler, hangi partinin sokağında slogan atıyor?
İhanetin dört bir yanımızı zehirli bir yılan gibi sardığı şu dönemde CHP kimin saflarında yer alıyor? MİT tırları bilgilerini sızdıranlar, Avrupa Birliği ülkelerine, "Ülkemize müdahale edin" diyenler, "Bu ülkede kimsenin can güvenliği yok. Sakın ola buralara gelmeyin" diyen milletvekilleri CHP'yi bir hain inine çevirmedi mi?
HDP barajı aştı diye pilav dağıtanlar, birlikte iyi salladıklarını ilan edenler, "Hepimiz ailecek Selahattin Demirtaş'a verdik" diye övünenler ve daha da önemlisi 52 kişinin katili olan PKK'nın kravatlı temsilcisi Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde 17 kez ziyaret edenler hangi partide siyaset yapıyor? 
Bunlar ihanet değil de nedir? 
Bahçeli diyor ki: "Kılıçdaroğlu sanatçılardan rahatız olduysa, kendisine yakışanı yapmasını tavsiye ederiz. Cumhurbaşkanı kamuflaj giyip sanatçılarla birlikte sınır karakollarına gitmişken Sayın Kılıçdaroğlu da mekapları ayağına geçirip, terörist kıyafetlerini üzerine geçirip doğruca PKK-PYD-YPG’de soluğu alabilir. Çay partileriyle hasret giderebilir."
E, zaten Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmadığı bir bu kalmıştı.
Ama bir dakika ya!
Bir dakika...
Bahçeli'nin bu sözleri kafamı karıştırdı şimdi...
YPG'nin resmî kıyafeti entari, etek fistan değil miydi?..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.