Kanına dokunmuyor mu?

A -
A +
Bazen şöyle etrafıma bakıp yaşananları, konuşulanları görünce "Umarım ben şizofrenimdir ve umarım bu gördüklerimin tamamı hayal ürünüdür" diyorum.
Ama yok, değil!
Değil çünkü; benim gördüklerime, benim duyduklarıma toplumun kahir ekseriyeti de şahit oluyor ve isyan ediyor. 
Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti!
Yahu tamam!
Recep Tayyip Erdoğan'ı sevme!
Yönetimine istediğin eleştiriyi getir. Ekonomi ve eğitim politikalarını yerden yere vur. Oy vermeyeceksen yine verme. İktidar olmasını istemiyorsan istediğin siyasi çalışmayı yine yap.
Ağzına geleni söyle...
Ne bileyim, daha ne demek istiyorsan onu de...
Ama arkadaşım!
Bazen iş, Recep Tayyip Erdoğan'ı aşıp, memleket meselesi, İstikbal ve İstiklal meselesi hâline dönüşüyor. Oynanan bazı oyunlar, kurulan bazı tuzaklar Erdoğan'a değil, senin ülkene kuruluyor.
Bunlar hiç mi onuruna, gururuna dokunmuyor?
Yahu senin omuz verdiğin ana muhalefet partisi PKK'nın siyasi ayağı HDP ile gizli saklı iş çeviriyor. PKK ne diyorsa HDP onu dayatıyor. HDP ne diyorsa senin desteklediğin ana muhalefet partisi onu uyguluyor.
Tamam, tepeden tırnağa Recep Tayyip Erdoğan nefretiyle dolusun anladık.
Ama bu yapılanlar hiç mi kanına dokunmuyor yahu?
Senin destek verdiğin, senin oy verdiğin muhalefet partisi, hapiste yatan yüz binlerce darbeci FETÖ'cüye "Masum" diyor.
"Suçsuz" diyor. 
Masum dediği, suçsuz dediği teröristler, şu ülkede senin 253 kardeşini katletti. Senin ülkenin Meclis'ini bombaladı. 
Muhalefet işbaşına geldiğinde, ülkenin ırzına, ülkenin namusuna kasteden bu darbecileri serbest bırakacağını açık açık söylüyor.  
Bu da mı kanına dokunmuyor arkadaş?
Senin ülken bugün Akdeniz'de "Mavi Vatan" düsturuyla vatan sınırlarını koruyor. Korumakla kalmayıp, oradaki yer altı kaynaklarında hakkı olduğunu ilan ederek bir çalışma yapıyor. 
Fransa, Yunanistan, Rum, İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suud gibi ülkeler, "Sen kendi sınırlarını koruyamaz, kendi sınırların içinde doğal yer altı kaynaklarını arayamazsın" diye tehditler savuruyor.
Bu da mı kanına dokunmuyor?
Bak, daha dün oldu!
Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlığa oynayan Joe Biden isimli biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Onu darbeyle, değil seçimle devireceğim" dedi.
Bu ne demek hiç düşündün mü?
Adam açık açık, "15 Temmuz darbesinde bizim de parmağımız vardı ama o darbede indirmeyi başaramadık. Şimdi beni seçerseniz muhalefete ve PKK'ya destek vereceğim ve onu devireceğim" diyor. 
PKK ile senin oy verdiğin muhalefetin ismini aynı cümle içinde yan yana kullanması gerçekten senin kanına dokunmuyor mu?
"Recep Tayyip Erdoğan gidecekse geldiği güzergâhı takip ederek gidecek. Yani seçimle geldi, seçimle gidecek. Onu göndermek de benim işim. Sen kimsin de benim ülkemde iktidarı tayin edeceğini söylüyorsun be hadsiz" demektense...
Biden isimli haysiyetsizin sözlerini alıntılayıp gururla paylaşıyor ve "Erdoğan gidici" diye seviniyorsun. 
Bak sana hatırlatayım.
Bunların iktidarını devirdiği ülkelerin hâli ortada. Irak'a bak. Afganistan'a Mısır'a, Libya'ya bak. 
Bir de devirdikleri iktidarların yerine getirdikleri iktidarlara bak.
Kanın kırmızı bir nehir gibi aktığını göreceksin. 
Ya da...
Ya da darbe yapmadan emir kulu yaptıkları iktidarlara bak. Suudi Arabistan'a bak, Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Mısır'a, Suriye'ye bak. 
Emir kulu olmuş liderler göreceksin. 
Erdoğan niye hedefte bunu hiç düşündün mü? Gerçekten düşündün mü?
Mesela kendine, “Yahu ben iktidarımdan memnun olmayabilirim. Ama Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, İsrail, Yunanistan gibi ülkeler niye memnun değil?” sorusunu hiç sordun mu?
Bütün çabalarına rağmen Erdoğan’ı emir kulu yapamadıkları için ve darbe girişimleriyle indiremedikleri için olabilir mi?
Sahi!..
Bu ülkeler niye emir kulu olabilecek bir iktidar istiyor ve niye özellikle senin oy verdiğin muhalefetin iktidar olması için çabalıyor?
Bunu hiç düşündün mü peki?
Demem o ki...
Tüm bunları görüp, "Benim ülkemin iktidarını deviren kadim zamanların barbar şövalyeleri, bana iktidar mı bırakır?" sorusunu kendine soruyor musun?
Sormuyorsan, bildiğin akılsızsın.
Yok sorup da buna rağmen, "Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin" diyorsan. "Erdoğan gitsin de PKK'ya bile razıyım" diyorsan. "Amerika'nın gelip vatanıma, ırzıma, namusuma çökmesine razıyım" diyorsan...
Diyebiliyorsan...
O zaman kusura bakma, sen kansızın önde gidenisin!
Bu kadar net!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.