CHP neden bilerek ve isteyerek yalan söylüyor?

A -
A +
Muhalefetin elinde iktidarı zor durumlara düşürebilecek pek çok sarsıcı eleştiri konusu var. Akıllı siyaset yapmış olsalar bu konular üzerinden çok da prim toplayabilirler. 
Ama yok!
Ülkeyi yönetebileceği iddiasıyla ortalıkta dolaşan partilerin tamamı bırakın iktidar olmayı, muhalefet olmayı bile beceremiyor. 
Ortaya attıkları argümanlar saçma sapan...
Yok, Gara'da şehit edilen askerler yüzünden Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı istifa etmeliymiş.
Yok, Berat Albayrak döneminde Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolarlık rezervler buhar olmuşmuş falan...
Dikkat ederseniz hâlâ bir tekinin ağzından PKK terör örgütü lafı çıkmadı. Yuvarlak cümlelerle "Terörün her türlüsünü kınıyoruz" diyerek PKK'nın partisiyle iş pişirmeye devam ediyorlar.
Milletin bu söylemlere bakarak ikna olacağına inanıyorlar. 
Oysa şehit yakınları kendilerini arayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonunu dahi açmıyor. Şehit polis memuru Vedat Kaya’nın annesi Emine Kaya, “Kılıçdaroğlu bizi hangi yüzle arıyor” diyor mesela...
"Yahu madem iktidar şehitler konusunda suçlu. O zaman şehit yakınları bize neden tepki gösteriyor?" diye düşünmekten bile acizler.
Merkez Bankası'nın rezervlerine gelince...
Şu pandemi günlerinde "Bunlar 128 milyar dolarlık birikimi buhar etti" demeleri öyle korkunç, öyle şeytani bir plan ki anlatamam. 
Amaç infial uyandırmak!
Kan ağlayan esnaf, ekonomik krizle boğuşan vatandaş, "Biz bu çileyi çekerken siz 128 milyar dolar birikimi ne yaptınız" diyerek sokaklara inecek ve gerekirse bu işin sonu iktidarı düşürmeye kadar gidecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün açıkladı işte...
Yok denilen Merkez Bankası rezervlerinin 94 milyar dolar olarak yerli yerinde olduğunu ortaya koydu. .
Buna rağmen hâlâ ama hâlâ aynı teraneyi çalıyorlar. 
Berat Albayrak konusu toplumun kahir ekseriyetinin kulak kabarttığı bir konu ya hani. Oradan girerek milleti bu konuyla meşgul edecekler güya...
Ancak toplum nezdinde itibarları sıfır olduğu için bu konuda bile başarılı olamıyorlar.
Peki; yukarıda da söylediğim gibi iktidarı zora düşürecek bu kadar konu varken, neden özellikle yalan olduğu ayan beyan ortada olan bu konulara özellikle vurgu yapıyorlar?
Sebebi şu:
Dikkatleri başka yöne çekmek...
Dikkat ederseniz ne yaparlarsa yapsınlar millet dönüp kendilerine, "Sizin partinizdeki tecavüz olayları ne âlemde?" diye soruyor. Bu tecavüzlerin üzerini bir türlü kapatamıyorlar. 
Dahası...
Parti içinde paramparça olmuş durumdalar...
Muharrem İnce'nin parti kuracağını öğrenen CHP teşkilatlarındakiler üçer beşer değil, binler hâlinde istifa ediyor. 17 milletvekilinin daha partiden kopacağı konuşuluyor. 
Bunun bir şekilde konuşulmaması lazım gerektiğini düşünüp ona göre hareket ediyorlar.
En önemlisi...
Ortada "Dostlar" diyecekleri bir ittifak kalmadı...
İYİ Parti'nin gözü dışarı bakıyor. "HDP'nin olduğu yerde biz olmayız" diyor Meral Akşener. Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı katılacak. 
E, HDP deseniz, Kemal Kılıçdaroğlu onlarla aynı karede görünmemek için kırk takla atıyor.
Bugüne kadar dolar diyorlardı, doların düşüşü nedeniyle bunu konuşamıyorlar. Ekonomi diyorlardı, peyderpey yoluna giriyor.
IMF başta olmak üzere 3 ayrı derecelendirme kuruluşu, "Türkiye krizi ilk atlatan ülke olma yolunda hızla ilerliyor" diye rapor açıklıyor. 
Anlayacağınız durumlar hiç iç açıcı değil ve işte bu nedenle gündemi meşgul edecek sansasyonel konulara eğilim gösteriyorlar.
Bakın size ilginç bir bilgi aktarayım.
Bir süre önce toplu tecavüz yaptığı ortaya çıkan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay vardı ya hani. Adam öyle bir hâle gelmiş ki saçlarını evde kendisi tıraş ediyor.
Kuaförlere, berberlere güvenmiyor!
Niye biliyor musunuz?
"Saç telim birilerinin eline geçer de DNA testi sonucu gayrimeşru çocuğum olduğu ortaya çıkar" diye...
Böyle zelil ve rezil hâle düşmüş durumdalar...
Özetle...
Ne yaparlarsa yapsınlar, içlerinde yaşanan rezilliklerin üzerini kapatamayacaklar. 
Çünkü millet artık bunları yemiyor!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.