Yıldız sayısı farkıyla

A -
A +
Özellikle talip oldum bu maçı izlemeye. Bu kadar önemli ve ünlü futbolcuları bir daha bir arada bulamazdım ve göz zevki için bile olsa görmeliydim onları.
İki çılgın başkanın dünya futbolunun zirvesinde dolaşan isimleri bir araya getirmeleri ve aynı sahada mücadele ediyor olmaları beni tahrik etmişti fazlasıyla.
Maçın bir yerinde Nani ile Eto'o'nun bir pozisyonu tartıştığını gördüğümde burası bizim ligimiz mi diye düşünüyorum.
Ne zaman ki; maça bakmaya başlıyorum starları bırakıp, o zaman tek kişilik sunuşu olan Antalyaspor ile 'büyük fedakarlıklarla getirilmiş' bir çok sunuşu olan bir takımın maçını fark ediyorum..
30'dan sonra nefes alacak hava bulamayan konuk takım, Van Persie ve Nani imalatı bir gole mahkûm oluyor. Doğal tabela sonucu da bu zaten. Persie oluşuyor, Nani sahalara dönüyor ve varsın iki-üç kişi de eksik oynasın, takım gerisini hallediyor zaten.
İkinci yarıda 'gol atacaksa şık gol atar' Fenerbahçe'si ile, 'gol atarsa zor atar' Antalyaspor'unun maçına dönüştü şov.
Fernandao'nun kaba kuvvete dayanan hücum aksiyonları yanında Persie ve Nani'nin estetik dolu dokunuşları arasında geçti son yarım saat. Bazen dokunmak vurmaktan daha çok etki yapabilir futbol oyununda. Onu yaşadım.
Sonuçta...
İnanılmaz yetenekli bir adam olan Persie ile yetenekli bir adam olan Nani'nin cukkalayıp üç puanı şavullamaya çalıştığı bir maç izledim. Çok yetenekli bir başka adam olan Eto'o ise oyunun akışı içinde eriyip gitti ve kayboldu. Ama aksiyon alanındaydı ve bir başkası golü bulduğunda Fenerbahçe'nin sorunları görünür oldu. Çünkü 6 puanlı bir rakiple oynuyordu 4 puanlı yıldızlar topluluğu...
Maç boyunca daha realist olan Antalyaspor, kendisinden çok daha fazla romantik bir futbol oynayan ünlü rakibine ezilmeden oynadı.
Nani yaptı finali ama sorgulanması gereken de 5 dakika uzatma verilen maçın 6.55'in de gelen goldür. Maçın son 15'inde de daha diri ve ayakta kalan Antalyaspor'du ve kaptı gitti alkışlarımı.

MAÇIN ADAMI: Van Persie
KIRILMA ANI: Antalyalıların 'devreye ne kadar kaldı' diye sordukları an.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.