Deplasman projesi tutmadı

A -
A +

Antalyaspor’un 1 puanla yetinmesinin ana nedenlerinden biri kesinlikle kaleci Muslera’dır.

Maçın genel stratejisi, sahanın dörtte üçünü Antalyaspor’a verip tabelayı cebine koymak şeklinde kurgulanmıştı. Üçte üç yapan oyunun aksine önde baskıdan vazgeçilmiş, geride sağlam bir oyun tercih edilmiş ve bunun üzerine bir galibiyet planlanmıştı. 
Biraz da G.Saray’ın ‘et mi balık mı’ olduğunu anlayacağımız test maçlarından biriydi.  Maçın 90 dakikasının tamamında öne geçtiği golü rakip kaleyi ilk ziyarette bulan G.Saray’ın ilk üç haftaya göre ne kadar farklı olduğu hemen anlaşılır. Serdar’ın hemen hiç hatasız oynadığı ve sürekli yerinde müdahaleler yaptığı savunma güvencesi Tudor’un bu deplasman için seçtiği projenin pek mükemmel olmadığını gösterdi. 
Mesela; Tolga ilk üç maçın aksine rakip kaleye hemen hemen hiç gitmedi… 
Mesela; Gomis en uçta hiç bu kadar yalnız kalmamıştı… 
Mesela; eksiksiz oynayan Ndiaye’nin yerine Selçuk montajının düşünülmesi için sezonun çok erken bir saatindeydik… Nitekim ikinci yarının hemen hemen tamamını G.Saray yarı alanının içinde oynayan Antalyaspor’un 1 puanla yetinmesinin ana nedenlerinden biri kesinlikle kaleci Muslera’dır. İki yarıda da alt köşelerden aldığı iki top G.Saray’a 2 puan kaybettirmemiş, 1 puan kazandırmıştır. 
Demek ki, ezberlenmiş bir on bir değil, rakibin planlarına göre ortaya çıkarılacak bir on bir seçip rakibin de beklemediği bazı planlar sunmak bazen gerekmektedir. İşte bu maç öyle tercihlerin yapılması gereken bir maçtı. Ve serinin bozulma sebebi, alışkanlıklarından vazgeçen bir G.Saray oyunuydu. 

MAÇIN ADAMI:Serdar Aziz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.