Bekçiler sapıttı

A -
A +

Konyaspor tarzını değiştirme yolunda önemli adımlar atıyor. Bu kadar önde oynamak ve öz güven sahibi olmak genlerinde yoktu. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’u gitmiş, Mehmet Özdilek’e ait bir Konyaspor oluşmuş.
Maçın ilk yarısında Belhanda’nın takımda kendine yer arayan performansı devre biterken Eray’ın acemice bir çıkışına kurban gitti. İki takım arkadaşının üstüne çıkan Eray, olmayacak durumdan bir gol imal etti.
İkinci yarıya topu rakibin yumuşatarak oynamasına izin vermeden başlayan Galatasaray, Sinan’ın golüyle dengeyi sağladı. Ama gece belli ki kalecilerin gecesiydi. Bir topa da yanlış çıkan rakip kaleciden gelen bir asist (!) Galatasaray’ı öne de geçirdi.
Bu maçın manzara-i umumiyesidir:
Hakan Balta belli ki Japon’la ciddi bir forma savaşı verecek. Belhanda ve Selçuk oynamaya kararlı. Serdar Aziz ise “Denayer hevesini bir daha düşün hocam” havasına çoktan girmiş.
Elindeki kadroyu yarı rotasyon, yarı maç göstererek ve biraz da oyuncularının ne olduğunu görerek oynamayı planlayan Fatih Terim, iki ayaklı mücadeleden istediğini aldı ve çıktı.
Bundan sonrası öyle gösteriyor ki Ziraat Türkiye Kupası’nın yarı finali üç büyük takımın kendi aralarındaki bir küçük lig mücadelesine dönecek. Onlar birbirlerini yerken hakiki ligi de Başakşehir alıp götürmeyi deneyecek.
Atılan ve yenilen gollerin hepsi tipik bir kupa maçı hesabı ve kalecilerin acemiliğinden kaynaklandı.

MAÇIN ADAMI: Serdar Aziz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.