Avrupa Milletler Kupası oldu

A -
A +

Hiçbir başka kıta temsilcisi kalmadığına göre Dünya Kupası’nın geri kalan kısmının Avrupa ülkeleri arasında bir turnuvaya dönüştüğünü görmemiz gerekiyor. Oysa maç başladığında Casemiro yok Fernandinho var:
Yani Real Madridli yok Manchester Cityli var.
Zenginliğe bakın.
Ama bu kadar dünya çapında oyuncuya rağmen takım olarak daha iyi savunan ve hücum eden üstelik alan savunmasıyla adam markajını bir araya getirip müthiş uygulayan Belçika, golü attığında Brezilya’nın tekerine çomak sokmuştu.
Oyun algısı ve ezberi konum değiştiren Brezilya bir süreliğine kapsama alanının dışına çıktı.
Ardından ikinci gol gelince kimyaları iyice bozuldu.
İkinci yarı başladığında hırslı bir şekilde yüklenen Brezilya karşısında Belçika, tek adama yaslanan takımların tümünün ödediği bedellerden birini de Brezilya’ya ödetti. Maçın büyük bir bölümünde macera arayarak oynayan Brezilya, daha realist ve futbolun yalın gerçeklerini daha iyi uygulayan Belçika’ya diş geçiremedi.
Şimdi artık elimizde tamamen Avrupalı takımların oynayacağı bir yarı final mücadelesi kaldı. O da ne kadar zevkli olur bilmiyorum ama ben en başında olduğu gibi Fransa’yı hâlâ bir adım önde görüyorum.

MAÇIN ADAMI: De Bruyne

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.