Zemin bozuk top çamurlu

A -
A +
Artık açıkça görülen gerçek; Galatasaray’ın daha da kötüye gitmesi için sistemin elinden geleni yaptığı gerçeğidir. Son derbide bu gerçek katmerlenmiş, Cüneyt Çakır gibi bir klas hakem bile bütün kararlarını bir takım lehine bozmuş, VAR sistemi de buna alet olmuştur.
 
Bu hafta maç içi kararları kadar maç öncesi sahipsiz kalan açıklamaların tozu dumanı içinde yaşandı. Kulüpler Birliği denilen ne idüğü belirsiz, gücü kendinden menkul bir topluluk kurguyu amacına uygun olarak dizayn etmeye kalkmıştır.
Kulüpler Birliği ne dernektir ne de örgüt.
Hiçbir yaptırımı olmayan, kulüp başkanlığı yapanların kendilerini avuttuğu bir güruhtan ibarettir.
Kirliliğe çamur atmaktır işi.
Yangına benzin dökmektir.
Geçemediğini paçasından çekmektir hüneri.
Orası tam bir “KLİKLER BİRLİĞİ” olmuş ve kapının zilini çalıp kaçan bir çocuk gibi açıklama yapıp tam siper saklanmak maharetinde namert bir kuruluşa dönüşmüştür.
Ben de bu konuda yazılmış ama sanal aleme kısıp kalmış bir iletişim uzmanının derlemesinden alıntı yapıyor ve İskender Baydar dostumun değerlendirmesini paylaşıyorum.
Şöyle ki:
“Serdar Aziz’in penaltı yapmadığı pozisyona penaltı verildi.
Penaltı yapmadığı için sinirlenen Serdar Aziz, olmayan penaltıyı olduran hakeme sinirlenip topu fırlattı.
Suçlu olmadığı hâlde suçlu ilan edildiği için sinirlerine hâkim olamayan Serdar, bu hareketinden dolayı durduk yere üç maç ceza aldı.
Galatasaray, penaltı olmayan penaltı yüzünden hem iki puan hem de önemli bir oyuncusunu kaybetti.
O ana kadar hiç küfretmeyen taraftar, hakemin penaltı olmayan penaltısı yüzünden deliye döndü.
Penaltı olmayan pozisyona penaltı verilmesine tepki gösteren 16 ayrı bloktaki binlerce taraftara birer maç stada girememe cezası geldi.
Bütün bunlara tepki gösteren Galatasaray’a farklı sebseplerle toplam 203 bin TL para cezası kesildi.
Başkanına 45 günlük yeni bir hak mahrumiyeti cezası daha verildi.
Ceza oldu toplam 150 gün.
Bu arada, Galatasaray’dan hakemler ve Federasyon hakkında yapılan açıklamalara karşı Kulüpler Birliği, birlik üyesi Galatasaray’dan habersiz korsan bir bildiri yayımladı.
Ama bildiriyi yayımlayanların birbirlerinden de bildiriden de haberlerinin olmadığı anlaşıldı.
Özetle ‘VAR hakemleri de insandır hata yapabilir, Galatasaray haksızdır’ denilen bildiriyi yayımlayan birlik başkanının daha bir ay önce VAR hakemlerine verip veriştirdiği unutulmamışken bildiriye onay veren 17 kulüpten Rize’nin birliğin bildirisinden birkaç saat; Ankaragücü’nün ise sadece saatler sonra VAR hakemlerinden şikâyet eden bildiriler yayımladıkları görüldü.
Bütün bunlar olurken Türk Millî Takımı 39. sıraya düştü...
Footballeaks belgeleri Avrupa basınında boy boy dolaşıyor ama ülkemizde basacak gazeteler belgelerin başaktörünün malı olduğu için haberi bile yapılamıyor...”
Bu yazının kuyruğuna bir de son derbide bir tane bile ev sahibine fayda sağlamayacak bir tek değerlendirme olmadığı gerçeğini de ekleyin.
Misafirin aleyhine yapılan hakem yorumlarını da ekleyin ve Kulüpler Birliğinin bildirisini bir kere daha okuyun.
 
POST-IT
Derbide dişe dokunur üç pozisyon var, dört kez VAR’a başvurulmuş.
Şenol Güneş’i göndermek isteyen yorumcular varmış ama işin ilginç tarafı 3 kanal ve 5 yorumcu ‘beni kastetti’ diye böbürlenme yarışı içinde.
Kulüpler Birliğinin yetimhane çocuğu gibi ortada kalan bildirisini Sami Dinç kaleme almış diye duydum.
Avukatın seceresini öğrenmek isterim.
Emri kimlerden aldığını da.
 
S-ÖZ:
“İyi olduğunuz için herkesin size adil davranmasını beklemek, vejetaryen olduğunuz için boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer.” 
Dennis Wholey
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.