İdrak tahlili!

A -
A +

Sekize aldığını 10’a satanın başarısı ile maliyeti sıfır olanı 11 artı 1’e satanın başarısızlığı arasında tamamlamak üzereyiz ara transfer dönemini. Üstüne bir de Burak alınır mıydı, Ozan satılır mıydı arasındaki fikir istiskali..

On dörtten bir fazla yabancısı varken ve birini oyuncu listesinde bile belirtemez durumuna düşmüşken bir takıma hâlâ daha sansasyonel transferler yaptırmak bir idrak tutulması değil midir?
Verdiklerinden 20 milyon avronun üzerine çıkan bir girdi elde eden takımın, transferini ince eleyip sık dokuması hâlini bile “başarısızlık-beceriksizlik-basiretsizlik” üçgenine hapsetmek de bir idrak tutulması değil midir?
Rakibinin esame listesindeki bir hatayı yapmasını değil de bunu rakibine haber verip uyarmayanı suçlamak ta ne menem bir idrak tahlili gerektirir ki…
Üstelik takımıyla meşgul iken ve bunu öğrendiğinde maç çoktan başlamış iken…
Yirmi bir kişilik kadrosuna 13 yabancı oyuncunun ismini yazan Akhisarspor’un başkanı Hüseyin Eryüksel karşılaşma bitiminde yaptığı açıklamada “Beşiktaş itiraz ederse skor 3-0 onların lehine hükmen sonuçlanacak” ifadesini kullandı.
Beşiktaş Kulübü’nün başkanı Fikret Orman aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfının da başkanı. Bu durumda yapılacak bir itiraz rakibin daha farklı bir boyutta cezalandırılmasını gerektirebilir ki, bunun içinde “puan silme” bile var.
Buyurun size Beşiktaş Başkanı ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olmanın dayanılmaz idrak tahlili gerektiren yepyeni bir sorun.
Daha öncesinden gelen yakınmalara rağmen aynı hakemi aynı takımın aynı zorluktaki bir maçına vermek, hakemin yaptığı hatalardan daha vahim bir hatadır. Merkez Hakem Kurulunun da bir idrak tutulması yaşadığını ve bu sebeple tüm sistemin ve teşkilatın yepyeni bir ‘idrak tahlili’ ihtiyacı içinde olduğunu bir kere daha gördüm.
Yaktılar Halil Umut Meler’i...
Yalanın peşine takılıp giden idrak yoksunu kişilere de Yaşar Kemal’in bir tespitiyle cevap vermek isterim:
“YALANIN GÜCÜ DOĞRUNUN GÜÇSÜZLÜĞÜNDEN DEĞİLDİR; YALAN TEŞKİLAT KURMUŞTUR,  DOĞRU İSE YALNIZDIR..” 

Haberin MUZ hâli
Bir duyuru…
“Profesyonel futbolcu Tarık Çamdal’ın sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiştir.”
Bir duyuru daha…
“Profesyonel futbolcumuz Ozan Kabak için Stuttgart Kulübü’yle görüşmelere başlandığı KAP’a bildirilmiştir.”
Haberin bir MUZ ekiyle ne kadar değişebildiğinin en zarif örneğidir bu iki paylaşım.
Herkesin ektiğini biçeceğinin en temel göstergesidir bu iki duyuru.
Giderken kimin arkasından su döküldüğünün, tekrar geldiğinde kapıların ardına kadar açılacağının kanıtıdır bu iki duyuru.

POST-IT
Gerisi Güney Amerikalı, orta ve ilerisi Afrika orijinli oyunculardan kurulu bir takıma dönüştü Galatasaray..
Her bölge kendi stilinde ve dilinde bir uyum sağlayabiliyor.
Bir de bu uyumun ortak bir dile dönüştüğünü gerçekleştirebildiği zaman Galatasaray hakikaten sağlam bir gösteriye doğru yürüyebilir.
Bunun yolu da iki bölge arasına katılacak ve en öne konulacak kişinin karakter özellikleri, başarıya açlığı ve en önemlisi takımın en büyük lezzeti olarak görünen çabuk oyuna ne kadar süratle uyum sağlayacağından geçer.

S-ÖZ:
“Ne kadar hazin bir çağda yaşıyoruz, bir ön yargıyı ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha güç..”
    Albert Einstein

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.